ANNONSE
Annonse

«Behov for basseng i vest også»

Bystyremedlem og leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Med blant annet 8-9000 nye boliger på Skøyen må det komme et svømmeanlegg også i vest, mener Carl Oscar Pedersen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2018 kl 11:26

ANNONSE
Annonse

Oslo er sulteforet på svømmebasseng. Fjordbyen er ingen erstatning for det.

Med dagens økonomiske handlingsrom burde det være større håp enn på lenge for å bygge flere svømmebasseng. En hovedstadsvennlig regjering og eiendomsskatt i Oslo har sammen sørget for klingende mynt i kommunekassa.

Det er enkelt å bruke mer penger på alle gode formål og ellers ese ut litt ekstra. Det er derfor viktig at handlingsrommet i økonomien kanaliseres til prioriterte oppgaver som helse og omsorg, barnehager og idrett. Svømmebasseng ligger definitivt til idrett, men også merkelappen forebygging.

I likhet med Oslo øst, der Stovner bad nå er under planlegging, er det behov for flere svømmebasseng i vest. Planer om fortetting rundt knutepunkter har høy politisk oppmerksomhet. Skøyen er et eksempel på det. I det området planlegges det inntil 8-9000 nye boliger. Da må det legges planer for nødvendig sosial infrastruktur, og et svømmebasseng kunne lokaliseres her. Det ville kunne dekke et stort behov i hele Oslo vest. Så langt kan det se ut som bydeler i øst ligger først i løypa. Det er bra, men behovet i vest er like stort. Vi bør derfor unngå en fortsatt ørkenvandring uten noen planer.

Jeg forventer nå at byrådet tar et initiativ og blir mer konkret. Vi kan være behjelpelige med å finne egnede steder, som nevnt på Skøyen, men også Ullernbanen kunne vært et aktuelt område, nær god offentlig kommunikasjon.

Hva venter vi på?

Carl Oscar Pedersen (H)
Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern og bystyremedlem

ANNONSE
Annonse