ANNONSE
Annonse

«Balsam i Marka»

STOR RO: Roen hadde senket seg da jeg nådde dette punktet. Alle foto: Vidar Bakken

Det finnes et godt middel mot bakrus om du ikke blir fanget av sofaen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2018 kl 12:12

ANNONSE
Annonse

MARKA: Selskapet varte lenge lørdag. Tungt å våkne denne søndagen. Det var likevel enkelt å bevege seg fra seng til sofa.

"Skal vi ta en tur i marka?"

Spørsmålet hennes lød som torden i mine ører og jeg beskyttet meg bak nærmeste pute. Unnskyldningen med litt vondt i benet ble totalt avfeid. Her skulle det haltes hele veien til Skjennungstua. Fikk heldigvis kompromisset meg til Frognerseteren – Tryvannstua med små avstikkere. Min kjære poengterte at det ikke ville være noen jeg kunne imponere med denne turen. Samma det.

Parlamenteringen tok såpass med tid at det faktisk var ledig p-plass ved Sporten og de fleste var på vei hjem da vi entret skogen. Det var ikke jeg som kjørte.

Hodet var ikke helt med den første kilometeren, men plutselig lettet tåkebankene blant hjernevinningene. Hode og øyne fanget inn frisk luft og gylne farger. Uttrykket balsam for sjelen fikk igjen betydning, særlig da føttene også ville være med. Selv om Are Kalvø er skeptisk til nordmenns turvaner, så kunne jeg leve med min tur denne søndagen. Etteruroen knyttet til god rødvin sist natt hadde nærmest forsvunnet etter et par kilometer og fremme ved Tryvannstua var alt fryd og gammen.

KANELBOLLER: Tryvannstua serverer varme kanelboller som kan nytes med denne utsikten.

Kanelbolle med melis kombinert med varm sjokolade er ikke å forakte. Glade barn og voksne i alle aldre skinte om kapp med solen. Ble rent lyrisk. På nabobordet gikk diskusjonen om hvem sin tur det var til å skifte bleie. Det ble løst med latter og stein, saks, papir. Løsningsorientert.

AVSTIKKERE: Hvor fører denne hen? Min nærmeste fører an i ukjente trakter.

På vei hjem tok overmotet nesten overhånd. Var på nippet til å foreslå Skjennungstua, men klarte å styre meg. Tok noen avstikkere på små stier for å vise at her var det krefter i overflod, uten at fruen ble synlig imponert. Kom til pynten og fikk sikt over herlige Oslo og fjorden. Bakrusen var glemt og magen hadde begynt å knurre. Hjemme ventet fårikål. Livet lekte igjen.

Takk til Marka.

NESTE SOMMER: Den kommer igjen. Nå er det tid for drømmer.

Vidar Bakken
redaksjonssjef

ANNONSE
Annonse