Akersposten

«Asfaltér sjæl!»

Rett utenfor Vinderen seniorsenter er det store hull i veien, og disse er bare små eksempler på situasjonen, mener Høyres Yngvar A. Husebye. Foto: Privat

«Jeg foreslår en dugnad, hvis byrådet kan fremskaffe asfalt, så kan vi innbyggerne ta i et tak og få fikset de verste hullene.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2018 kl 10:23

Oslos nåværende byrådsleder, Raymond Johansen (Ap) viste en gang sin holdning til brysomme innbyggere som klaget over dårlig snøbrøyting. Det hadde snødd mye den vinteren, og byråd Johansen var lei av alle klagene. «- Måk sjæl!», var hans uttalelse dengang. Den uttalelsen går vel inn i historiebøkene som en klassiker.

Det må være irriterende å få alle disse klagene, enten det gjelder søppeltømming, snøbrøyting, manglende parkeringsplasser, og annet som brysomme innbyggere er opptatt av. Noen er til og med irriterte over den nyinnførte eiendomsskatten, som øker med 50 % i år. Av og til kan det sikkert være ønskelig å bytte ut velgerne, som ikke verdsetter alt det harde byrådsarbeidet.

LES OGSÅ: «Kommunen styrer bilen din»

Jeg er redd jeg må komme med en klage til. Vedlikehold av veiene. Hull så store som medisinballer i veibanen. Det har aldri vært verre enn det er nå, både i boligveier og på større veier. Jeg er gammel nok til å huske at det ikke alltid var perfekt under det borgerlige byrådet, men så ille som det er nå må være ny oslorekord. Det er ikke få innbyggere som får sine biler ødelagt i disse dager. Jeg antar verkstedsbransjen sender sine varmeste tanker til det rødgrønne byrådet.

Det kreves nå sikk-sakk-kjøring på høyt nivå for å unngå de verste gropene. Men jeg tror selv Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal vil slite i oslotrafikken. Jeg har ikke sett én anleggsbil ute for å fikse de verste hullene. Hva sier byens bussjåfører, ambulansesjåfører og taxisjåfører, de kan umulig godta slike arbeidsforhold?

Behovene er nå så store at det vil kreve en ekstraordinær oppgraderingspakke for veivedlikeholdet i Oslo. Jeg vil derfor komme byråd Johansen i forkjøpet: Jeg er klar til å dra rundt med en bøtte med asfalt, og fylle de verste hullene. Så kan man ta finvedlikeholdet til våren, hvis man har tro på at veier står høyt på listen til dagens byråd. Jeg foreslår en dugnad, hvis byrådet kan fremskaffe asfalt, så kan vi innbyggerne ta i et tak og få fikset de verste hullene. Og så kan byrådslederen fornye sin klassiske uttalelse med en ny en: «- Asfaltér sjæl!»

Yngvar A. Husebye (H)
byutvikling-, miljø- og samferdselskomiteen, Bydel Vestre Aker

LES OGSÅ: «Kommunen styrer bilen din»

Utbygger felte 100 år gammel tre i Lilleakerveien – ante ikke at det var ulovlig

I flere timer hektet fast i en BMW

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...