ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Aps skremselspropaganda»

James Stove Lorentzen (H), leder av helse og sosialkomiteen.

"Byråd Steen er uenig i Høyres alternative budsjettprioriteringer, det er som forventet. Likevel hadde det vært en fordel om han holdt seg til fakta og ikke kom med løse påstander." Det skriver

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2017 kl 12:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Han er misfornøyd med at vi ikke vil sette av milliarder til tomtekjøp. Jeg tror leserne har fått med seg at man bør være forsiktig med å gi dette byrådet en blank sjekk for tomtekjøp.

LES innlegget til byråd Robert Steen her

Høyre vil selvfølgelig også bygge skoler og omsorgsboliger, akkurat som vi gjorde de 18 årene vi styrte, men la oss skrive ferdig en handleliste før vi løper til tomteeierne med skattebetalernes gullkort med milliarder av kroner. Dessuten er vi åpne for offentlig privat samarbeid, større bruk av private løsninger som betyr at vi ikke alltid må kjøpe en tomt for å få satt opp et formålsbygg.

Ap påstår at Høyre vil kutte 350 millioner i bydelene. Det er direkte feil, og det har vi påpekt ved en rekke anledninger, men propagandaen bare fortsetter. Høyre har akkurat på samme vis som Stortingets flertall påpekt behovet for stadige effektiviseringsuttak i offentlig sektor. Årlige innsparingskrav har i mange år ligget på ca 0.5%, i år har vi lagt inn ca 0,8% effektiviseringskrav, dvs at for hver 1000 kroner byrådet bruker, vil Høyre bruke 992 kroner.

Ap truer med at hundrevis av ansatte må sies opp, men det er feil. Saken er at byrådet vil ansette hundrevis av nye medhjelpere i løpet av 2018 og 2019 mens vi vil bremse ekspansjonen og la være å ansette så mange. Det er ikke det samme som kutt. Da skal leserne vite at etter at Ap har øket antall ansatte i 2015-2018, så sier de selv i budsjettet at de har et effektiviseringskrav på 300 millioner i 2021. Forstå det den som kan.

Når det gjelder byråd Steens påstand om at Høyre kutter i Bymiljøetatens budsjett, så er det en sannhet med modifikasjoner. Vi øker bevilgningene til konkrete tiltak for en renere by, men vi har satt et innsparingskrav til etatens generelle drift og diverse nye tiltak som betyr at vi prioriterer annerledes enn byrådet.

Når det gjelder eiendomsskatten, er vårt mål at den skal fjernes. Jeg tror de fleste forstår at med den kraftige utgiftsøkningen byrådet har stått for de siste 2 årene så ville det ikke være ansvarlig av oss å kutte hele skatten på ett budsjettår. Vi må ta noe tid for å fjerne denne skatten, i dette alternative budsjettet har vi lagt opp til en 2-årig avvikling.

James Stove Lorentzen (H)
[/b]Leder av helse og sosialkomiteen

LES innlegget til byråd Robert Steen her

Hva skal flyktninger med garasjeplass på Lilleaker?

Følg Akersposten.no på Facebook