Akersposten

Mener Ruter tvinger frem mer bilbruk

BORTE: Bussrute 47 henger bare igjen på skiltet på holdeplassene. Stiller du deg opp for å vente på den, kommer du til å bli stående. Foto: Fredrik Eckhoff

"Nå kom beviset på Ruters veldig spesielle «omtanke» for lokalmiljøet vårt, for Røa Ring, linje 47A og B ble lagt ned,» skriver tidligere bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung på Facebook. Hun mener Ruter her skaper mer behov for bilbruk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2016 kl 09:50

RØA/VESTRE AKER: I forbindelse med flere endringer som ser dagens lys i dag, søndag 3. april, kommer altså nyheten man har fryktet en stund, at Røa Ring legges ned.

«47 Røa Ring: Bydelsbussen har hatt få passasjerer og legges ned. På grunn av nedleggelsen vil buss 45 og 46 få et forsterket tilbud.»
Ruter viser til flere endringer, som du finner her.

Horn Galtung i harnisk

Den tidligere bydelsutvalgslederen Horn Galtung (H) er spesielt opptatt av dette temaet fordi linjen lenge har vært oppe til behandling hos lokalpolitikerne i Bydel Vestre Aker. Hun melder at bydelsutvalget har kommet med forslag til endringer som de mener er bedre for bydelens beboere.

Hun skriver at Ruter har lagt ned rutene «til tross for at bydelsutvalget i flere år har bedt om en omlegging av linje 47 til også å bli en tverrgående linje i bydelen, slik at Midtstuen og Slemdal-områdene kan bindes kollektivt sammen med Røa og administrasjonen og NAV på Huseby.»

«Vi har til og med laget en ruteplan for dem, og så er svaret å legge ned den lille ruten vi har hatt i mange, mange år! skriver Horn Galtung.

– Selvfølgeligheter

Horn Galtung, som nå er bystyrepolitiker, fnyser av endringene som er gjort for å kompensere nedleggelsen.

«At vi får et økt tilbud på linjene 45 og 46, er bare fordi disse har vært overfylte i rushtiden og korrespondert dårlig med T-banen. Det siste gjelder også for for linje 41. Det er selvfølgeligheter for de fleste av oss, det tok bare Ruter noen år før de også skjønte det. I motsetning til den generelle holdningen om mest mulig kollektivbruk for de fleste, er Ruters svar til mange i bydelen vår: Lenge leve bilen i lokalmiljøet!»

Les mer om alle Ruters ruteendringer her.


Si gjerne din mening i kommentarfeltet under artikkelen eller på vår Facebook-side.

NB! Gå ikke glipp av lokale nyheter. Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Kongepuddelen Ramses tar taxi og går på restaurant

Høyhus skal femdoble folketallet på sentrale Skøyen

Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

– Vips, så var sykkelen borte!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...