ANNONSE
Annonse
Akersposten

Mener at enda et 16 etasjes bygg vil tilføre kvalitet på Skøyen

Verkstedveien 3 kan bli slik, hvis utbyggere får det som de ønsker. Ti høyre er Sjølyst og Karenslyst allé. Nede til venstre: Hafslunds bygg.

Det kan bli flere 16-etasjes bygg på Skøyen, hvis utbyggere får det som de ønsker. Nå er det Verkstedveien 3 som står for tur.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2017 kl 10:46

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SKØYEN: Entra Eiendom har gitt Nordic Office of Architecture i oppdrag å studere mulighetene for å utvikle Verkstedveien på Skøyen.

– Som det fremkommer i områdereguleringen for Skøyen, kan det på denne tomt utvikles bygg på opptil 12 etasjer. Entra ønsker ytterligere å revitalisere kvartalet, derfor har vi på vegne av Entra utviklet nytt kontorbygg, på opptil 16 etasjer, skriver Nordic til Plan og bygningsetaten(PBE).

Verkstedveien 3 har et tomteareal på bare 2.769 kvadratmeter.

Dette skriver Estate Nyheter.

Orklas nye hovedkontor bygges for tiden på tomten til den tidligere Esso-stasjonen på Drammensveien, like ved Skøyen-rundkjøringen, et bygg som har vært mye debattert etter at det ble gitt tillatelse til å bygge 16 etasjer.

– Gjennom studier og analyser i denne rapporten, har målet vært å utvikle et bygg som passer inn på tomten, og som tilfører kvaliteter til et område med stort potensial, skriver arkitektselskapet, ifølge Estate Nyheter.

Med utgangspunkt i rapporten mener Nordic at et nytt bygg på 16 etasjer vil kunne skape et attraktivt kontorbygg sentralt lokalisert ved et kollektivknutepunkt.

Verkstedveien 3 ligger like mellom Thune-rundkjøringen og toglinjen mot Karenslyst allé – og eiendommen er rundt 100 meter fra Orkla-bygget som er i ferd med å reise seg i 16 etasjers høyde i disse dager.

Les hele artikkelen her

LES OGSÅ: Skøyen-bygging: Elvestuen er rasende på Rødt

Har lett etter Thillie (4) i mer enn to uker

Kirkenær Ballettskole: Nye eiere og ny fremtid

Budsjett 2018: Slik vil han bruke 71 milliarder kroner

Følg Akerposten på Facebook