ANNONSE
Annonse
Akersposten

Men er dette riktig da?

AKTUELL?: Neppe etter at bystyret sa nei til prosjektet i 2017. Skjermdump

Solon Eiendom markedsfører et byggeprosjekt som det er all grunn til å tro bør fjernes fra nettsiden.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2018 kl 21:15

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ABBEDIENGEN: Lesere har henvendt seg til Akersposten og vist til Solons markedsføring av et byggeprosjekt i Harbitzalleen/Abbediengen.

- Er dette riktig da? Ble ikke prosjektet stoppet? er spørsmålene.

Avslått

Akersposten sjekket Solons nettside og der står prosjektet oppført under "kommende prosjekter", hvor det blant annet står: "jobber vi i Solon Eiendom med å få til et prosjekt bestående av 110 leiligheter i Harbitzalleen/Abbediengen (Skøyen)".

Det har ikke falt i god jord i nabolaget, blant dem som har fulgt behandlingen i Plan- og bygningsetaten og senere i byrådet og bystyret.

Akersposten kan informere om at Plan- og bygningsetaten avslo å fremme Solon Eiendoms planforslag fordi det er i strid med gjeldende kommuneplan. Saken ble så fremmet for byråd og bystyret. Et enstemmig bystyre sluttet seg til PBEs vurdering og avslo planforslaget i september 2017. Dermed er saken så langt avsluttet og så vidt vites har det ikke skjedd endringer i saken.

Les også: 2016: Vil bygge 8 etasjers blokker i "vernet" område på Abbediengen

Mangler svar

De eneste som kan svare på om hvorfor byggeprosjektet fremdeles er aktuelt på Solons nettside er selskapet selv. Akersposten har spurt Solon Eiendom om følgende:

"Vi har fått henvendelser fra flere personer i området Abbediengen som ser på Solon Eiendoms nettside at selskapet «jobber med å få til et prosjekt bestående av 110 leiligheter i Harbitzalleen/Abbediengen (Skøyen).
Mitt spørsmål er om hva som er årsaken til at dette fremdeles er aktuelt etter at PBE, byråd og bystyre har avslått å fremme reguleringsforslaget for mer enn et år siden."

Solon Eiendom har ikke svart på forespørselen.

Les også:

Fortetting: Frontene er klare