ANNONSE
Annonse

- Meg får du ikke til å briste

ÅPNET! Ola Nuri og Geir Lippestad sto for snorklippingen. Foto; Vidar Bakken

Åpningen av de nye boligene i Vækerøveien for beboere med psykiske helseutfordringer gjorde inntrykk og særlig en rap fra en av beboerne ga gjestene god gåsehud.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2017 kl 14:40

ANNONSE
Annonse

ULLERN: Byråd Geir Lippestad (A) var en av dem som holdt åpningstale, da det nye bygget med 16 boenheter ble offisielt åpnet torsdag. Han visste at beboerne hadde ventet tålmodig på nye boliger etter at de mistet bofellesskapet i tårnblokka på Ullerntunet, som måtte rives i forbindelse med bygging av det nye sykehjemmet.

Tålmodighet

- Takk for tålmodigheten. Jeg vet at dere har gledet dere til å komme hit. Av hele mitt hjerte ønsker jeg dere lykke til i det nye bofellesskapet og at dere vil trives og få god oppfølging, sa Lippestad blant annet, som også ga ros til Boligbygg som hadde fått det flotte bygget på plass innen tidsfristen og uten kostnadsoverskridelser.

- Da jeg kom hit, fikk jeg høre at jeg liknet på Geir Lippestad. Det synes jeg var veldig hyggelig å høre, sa en munter byråd, som til gjengjeld fikk høre av en av beborene, - du er så jordnær.

- Takk, men jeg vet ikke om alle er enige i det, repliserte Lippestad smilende.

Nå er dere hjemme

Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H), roste også beboerne for deres tålmodighet.

- Dere måtte bo i nabobydelen under helt andre forhold. Nå er dere hjemme. Det er en glede for bydelen og det er også en glede for alle som skal jobbe her sammen med dere, sa Pedersen.

Les også: «Rask psykisk helsehjelp» for alle

Boligbyggs direktør, Jon Carlsen, kunne fortelle om et godt samarbeid med alle involverte i byggeprosessen og det var en stolt direktør som kunne overdra det nye bygget til kommunen og bydelen.

- Beboerne har fått 16 boliger med gode uteområder og fellesområder. Samtidig har vi økt andelen kommunale boliger i bydelen med 25 prosent, sa Carlsen.

En trønder gir aldri opp

Deretter var det snorklipping. Den foretok beboer Ola Nuri og Lippestad sammen, før Nuri tok med en del av gjestene rundt på omvisning. Vi fikk se Nuris leilighet og han var oppriktig glad for leiligheten.

- Samtidig har det vært en god medvirkiningsprosess, hvor vi har fått være med å bestemme hvordan vi vil ha det i leilighetene og i fellesarealene, sa Nuri.

VELDIG FORNØYD: Ola Nuri fortteller om leligheten og medvirkningsprosessen. Foto: Vidar Bakken

Han kunne fortelle at han hadde slitt med bipolar lidelse siden han var barn og at hver dag var en kamp.

- Jeg er halvt arabisk og halvt trønder og en trønder gir aldri opp, spøkte Nuri, som kunne vise til en rekke interesser som fortalte om en mann med intelektuell kapasitet. Litteratur med flere hundre bøker og kunstinteresse med egne malerier understreket dette.

- Nå skal vi finne ut hvordan vi skal leve og bo sammen her. Vi har jo bodd sammen før og vi er samlet som venner, sa Nuri.

Uutslettelig inntrykk

Før vi forlot leiligheten var det en annen beboer som gjorde inntrykk. André Holand improviserte en rap som gjorde uutslettelig inntrykk på alle som var til stede. Den var veldig personlig og handlet om et ungt menneske som hadde mye å stri med og dertil selvoppholdelsesdrift. «Meg får du ikke til å briste», var en av verselinjene, som fortalte om en som aldri ville gi opp.

De som var til stede ble overrasket og nærmest målløse etter den fantastiske fremføringen. Holand fortalte at rap var et uttrykk han jobbet mye med.

- Jeg satser på rap og har lyst på å gjøre rap annerledes. Blant annet vil jeg ha et kristent budskap inn i tekstene. Nå jobber jeg med å legge sitater fra bibelen inn i raptekser, sa Holand.

- Du må få skrevet ned den teksten du fremførte, oppfordret Lippestad.

SKRIV DET NED: Geir Lippestad oppfordret André Holand til å skrive ned teksten etter at Holand imponerte alle med sin improviserte rap. Foto: Vidar Bakken

Gode boforhold en betingelse

Byråden understreker overfor Akersposten hvor viktig gode boforhold er for hvert enkelt menneske.

- Det er ressurser i alle mennesker. Dette stedet er ikke bare et sted hvor man bare blir plassert. Dette er et sted hvor man kan bo og trives. Gode boforhold er en del av å bli den beste utgaven av seg selv. Selvsagt skal Oslo kommune ha gode kommunale boliger. Det er en betingelse for å kunne komme seg videre i livet, sier Lippestad.

Les også:

Boliger for funksjonshemmede i kvikkleiretrøbbel

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse