Akersposten

- Med livet som innsats - hver dag

UFF DA: Her går trafikken tett og fort. Hver dag må Phelix krysse denne delen av Griniveien på vei til skolen. Foto: Vidar Bakken

Postbud har nektet levering på denne strekningen på Røa, mens Phelix må krysse en av Norges mest trafikkerte veier uten tilgang til fortau eller fotgjengerovergang. Til alt overmål er utbygging vedtatt for mange år siden.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2018 kl 12:01

RØA: Akersposten ble gjort oppmerksom på en mors innlegg på Facebook, hvor hun innstendig ber bilistene om å ta hensyn og stoppe for å slippe hennes sønn over Griniveien.

Trygler bilistene

Kjære alle dere som kjører opp og ned Griniveien! Dette er Phelix, det kjæreste vi eier ❤️ han er 9 år og må krysse Griniveien hver dag for å komme seg til og fra skolen. Vær så snill å stoppe når dere ser han står tålmodig med armen ut.

Slik starter Janne Bjerckes innlegg på Facebook og det var så viktig at Akersposten tok kontakt med Bjercke for å høre om vi kunne få snakke med familien. Onsdag morgen møtte vi Phelix, som er på vei til skolen. Først måtte journalisten krysse fra fortaussiden i Griniveien over til den fortausløse delen av veien hvor Phelix bor. Med trafikk i begge retninger, kan det være en prøvelse, også for en voksen mann. Det oppleves som farlig.

Dumt når noen tuter

Vel over på Phelix side, registrerer vi at det ikke er fortau eller noen form for gangvei eller fotgjengerovergang så langt øyet rekker, mens trafikken dundrer forbi. Dette til tross for at bystyret for mange år siden vedtok gang- og sykkelvei på denne siden. Det hører med til historien at Akersposten for noen år siden, hadde en sak om postombæringen på Røa som nektet å levere post på denne strekningen. Det var på grunn av faren for å bli påkjørt.

NEKTET: Akersposten hadde denne tittelen for syv år siden, da postbudet mente det var for farlig å levere på denne delen av ruten.

Phelix er stor gutt og vil klare seg selv. Mor eller far skal ikke trenge å følge han over veien, selv om de gjerne vil.

- Det pleier å gå bra, men det er dumt når ingen stopper og det er dumt når noen tuter, sier Phelix, som mener han har sagt nok om den saken.

HVER DAG: Phelix må være forsiktig. Han krysse Griniveien for å komme over på fortauet. Foto: Vidar Bakken

Redd for at han ikke blir sett

- Det føles litt som om det er med livet som innsats hver dag. Som du ser, så kjører de veldig fort her, før rushet gjør at trafikken stopper opp. Da er det enklere å komme over, men samtidig må han holde øye med trafikken fra andre siden. Jeg ser at flere bilister sitter med mobilen og da er jeg redd for at han skal komme ut i veien uten å bli sett. Det som er trist, er når noen tuter på han når han strekker ut hånden for å komme over. Da blir han litt fortvilet og lei seg, sier Janne Bjercke.

Hun opplever også situasjonen som voksen som ubehagelig.

- Vi har jo opplevd at bilister har gitt oss fingeren og ropt at det ikke er fotgjengerovergang her, uten å forstå hvilken situasjon vi er i. Samtidig må jeg fortelle at det er mange hyggelige og blide bilister og særlig de som kjører lastebil og annen tungtransport tar hensyn. Om vinteren med høye brøytekanter, det er mørkt og med is i veien og på det smale fortauet, er det ekstra ille. Fortauet blir også brukt av syklister som han også må være oppmerksom på.

Lang tid å vente

Det er heller ikke enkelt med impulsbesøk fra venner av Phelix.

- Vanligvis må det avtales på forhånd, hvor venner blir kjørt til oss eller vi henter dem. Noen ganger avtaler vi å møte dem på andre siden av veien, for så å følge dem over. Det er trist å se at den vedtatte gang- og sykkelveien tar så lang tid å få på plass, særlig når vi ser hva som skjer på Bærumsiden, sier hun.

På andre siden av broen i Griniveien, er ny gang- og sykkelvei snart klar. I august 2015 vedtok bystyret reguleringsplanen for gang- og sykkelvei på denne siden av Griniveien. Allerede i 2008 startet de første høringsrundene. Phelix far, Alf Ph. Bjercke, har fulgt saken i mange år, siden de flyttet inn for syv år siden.

- Det tar utrolig lang tid. Tidligere lå saken i lang tid hos Bymiljøeaten. Nå ligger den hos Statens Vegvesen og jeg venter på en avklaring på videre framdrift. Nå har det altså gått tre år siden gang- og sykkelveien ble vedtatt, sier Bjercke.

I BÆRUM: I Griniveien, rett på andre siden av broen, er snart ny gang- og sykkelvei ferdig, mens den på Oslo-siden fremdeles ligger på en saksbehandlers bord. Foto: Vidar Bakken

Så skal Phelix til skolen og den daglige kryssingen skal foretas. Det går bra.

Akersposten kommer tilbake med mer om fremdrift av gang- og sykkelvei i Griniveien.

Les også:

Hvor er egentlig fotgjengerfeltet?

Røa: Nå blir det bråk igjen

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...