Akersposten

«MDG og Arbeiderpartiet vil fortsatt fortette Smestad»

AVGJØRES MED KOMMUNEPLANEN: Pia Farstad von Hall (H) mener det er liten bevegelse blant byrådspartiene med hensyn til å bevare småhusområdene.

Høyres Pia Farstad von Hall gir løfte om at småhusområdene skal bevares og mener byrådet har en uklar politikk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2018 kl 09:13

I disse dager jobber byutviklingskomiteen med byrådets forslag til ny kommuneplan. Det er forstemmende å se at MDG, Arbeiderpartiet og SV så iherdig opprettholder sitt forslag om fortetting på Smestad. Dette til tross for kraftig lokal motstand og til tross for at Høyre og andre partier har vært tydelige på at vi ikke vil rasere eksisterende boligområder til fortetting.

I forbindelse med saken på Nedre Grefsen ble det også dokumentert at det ikke er klima- og miljømessige gevinster av å fortette småhusområdene. Protestene og kunnskapen har Høyre tatt konsekvensene av. Dette vil fortsatt ikke MDG, Arbeiderpartiet eller SV gjøre noe med.

Det har vært en turbulent periode for innbyggerne i byens småhusområder, ikke bare på Smestad og Nedre Grefsen. Arbeiderpartiets uklare politikk, og ikke minst dårlige historikk når det gjelder fortetting i småhusområdene, hjelper ikke på situasjonen.

Høyre sier i dag klart nei til å rasere eksisterende boligområder for å fortette disse, dette er nå vedtatt og forpliktende partipolitikk her i Oslo. Også i Oslo Høyres forslag til nytt kommuneprogram er det tydelig at Høyre vil verne om småhusområdene i hele Oslo. Blant annet foreslår vi å redusere hvor mye som kan bygges på en tomt i alle småhusområder, slik at områdene ikke blir fortettet for mye. Vi har også foreslått en regional boligplan for å avlaste vekstpresset på Oslo. Byrådet har ikke støttet oss i noen av sakene, og signaliserer med det at kampen om småhusområdene ikke er ferdig kjempet.

Vi skulle ønske Arbeiderpartiet, MDG og SV ville være like tydelige. Det velger de å ikke være. De opprettholder fortetting på Smestad. De vil ikke si at de vil verne småhusområdene fra fortetting.

Oslo har store arealer med tidligere industri, for eksempel Haraldrud og Breivoll, som sårt trenger utvikling og fornying. Så lenge det finnes områder som kan utvikles til nye boliger, ser vi ingen grunn til å bygge ned småhusområdene. Høyre sier nei til rasering av småhusområdene og vi skal kjempe for å beholde byens mangfold. Det lover Høyre!

Pia Farstad von Hall
Høyres fraksjonsleder i Byutviklingskomiteen

Les også:

- Moderat utvikling eller ingen utvikling i det hele tatt

«Oslo har behov for flere småhus vest for Majorstuen – ikke flere leiligheter»

- Et hensynsløst overgrep, i en tid da byrådet snakker om medvirkning

«Smestad kan bli bedre enn i dag»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...