Akersposten

«MDG er miljøversting på Skøyen»

«Det vi diskuterer er MDGs offensiv for å bygge enda høyere og tettere enn disse forslagene. Det er derfor vi vil fortsette å kalle MDG for miljøversting på Skøyen, inntil partiet eventuelt kommer på bedre tanker,» skriver Bjørn Christian Borch. Her fra Skøyen mens Orkla-bygget var under bygging.

«Det vi diskuterer er MDGs offensiv for å bygge enda høyere og tettere enn disse forslagene. Det er derfor vi vil fortsette å kalle MDG for miljøversting på Skøyen, inntil partiet eventuelt kommer på bedre tanker.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Martin Hill Oppegaard fra Miljøpartiet De Grønne skriver i Akersposten at Skøyen tåler høyere utnyttelse enn i dag. Men det er ikke det vi diskuterer! Både bydelens og planetatens forslag til områdeplan innebærer en relativt sterk utnyttelse i forhold til dagens situasjon. Det vi diskuterer er MDGs offensiv for å bygge enda høyere og tettere enn disse forslagene. Det er derfor vi vil fortsette å kalle MDG for miljøversting på Skøyen, inntil partiet eventuelt kommer på bedre tanker.

Oppegaard skriver at «å bygge høyt et sted, gjør at det bygges mindre andre steder. Bygningsvolumer ved knutepunkter gjør det enklere å skjerme andre områder, for eksempel grøntområder og sentrumsnære villaområder.» Men dette innebærer vel ikke at MDG truer med å ødelegge grøntområder og sentrumsnære villaområder hvis partiet ikke får flertall for byggehøyder på 16 etasjer ved trafikk-knutepunkter?

For at folk flest og politikerne skal kunne vurdere områdeplanen er det viktig å visualisere hvordan de enkelte byggene og kvartalene rent volummessig vil ta seg ut i terrenget, både fra gateplan og fra sjøen. Det er også lettere å forholde seg til plantegninger eller modeller som viser hvordan de foreslåtte nybygg vil se ut i forhold til eksisterende bebyggelse. Særlig viktig er det å visualisere hvordan planetatens nåværende forslag skiller seg fra MDGs nye forslag til byggehøyder på 12, 14 og 16 etasjer og økte byggevolumer. Det er uansett ikke godt nok med oversiktsmodeller eller visualisering av en bebyggelse som blir sett så langt ovenfra og på så lang avstand at alle bygg i Skøyen-området fremstår som lave og bitte små.

Oppegaard skriver at «Det er en forutsetning at høydene som tillates ved senere detaljregulering ivaretar hensynet til skyggevirkninger på omgivelsene, omkringliggende bebyggelse og offentlige rom.» Her bør MDGs byråd for byutvikling passe på at utbyggerne i sine plantegninger ikke bare viser skyggevirkninger på årstider og tider av dagen da skyggevirkningene er minst. Vi skal bo og ferdes på Skøyen også om vinteren når solen står lavt.

Oppegaard viser til at det ikke bare var MDG som stemte for bygging av det dominerende høybygget for Orkla på Skøyen. Men det er da ingen god unnskyldning for et parti som kaller seg Miljøpartiet De Grønne at andre partier i akkurat denne saken er like miljøfiendtlige?

I forbindelse med områdeplanen for Skøyen vil vi oppfordre representanter for Oslo MDG å leve opp til følgende gode formulering fra avsnittet om demokrati og deltakelse i MDGs stortingsvalgprogram: "Det skal være enkelt å kritisere oss og påvirke oss. Vi vil være et mangfoldig og representativt parti som ikke er redd for å lytte eller ombestemme oss når det er gode grunner til det". Men før Oslo-partiet gjør det: Ikke stem på MDG!

Bjørn Christian Borch

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...