Akersposten

«MDG er fremste motstander av et godt miljø på Skøyen»

«Partiet vil presse frem byggehøyder og utnyttelsesgrad som truer både bomiljø og hensyn til landskapet.» skriver Bjørn Christian Borch.

«MDG burde gjøre det eneste rette for miljøet, nemlig å trekke forslagene om nye byggehøyder og økt utnyttelsesgrad.» Det skriver Bjørn Christian Borch.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2019 kl 12:27

Bydelsutvalget i Ullern og plan- og bygningsetaten i Oslo har utarbeidet ulike forslag til områdeplaner for Skøyen som begrenser maks byggehøyder til 12 etasjer. Nå går Miljøpartiet De Grønne i spissen for å utrede et alternativ med økte byggehøyder og tilsvarende økt utnyttelse i Hoff-Skøyen-området. Alle som ikke vil gamble med miljøkvalitetene på Skøyen bør derfor unnlate å stemme på MDG ved kommunevalget.

MDGs byråd for byutvikling vil utrede en økning av maks byggehøyder fra 12 til 16 etasjer sør for jernbanelinjen vestover fra Skøyen stasjon. Nord for jernbanelinjen ved Harbitzalléen ut mot Hoffsveien er det økt fra 12 til 14 etasjer. Videre mot vest foreslås makshøyder økt fra 8 til 12 etasjer. Utnyttelsesgraden skal økes tilsvarende.

Både bydelsutvalgets og planetatens forslag innebærer en utbygging som ivaretar klimastrategien om fortetting ved trafikknutepunkter. Men det er tydeligvis ikke bra nok for MDG. Partiet vil presse frem byggehøyder og utnyttelsesgrad som truer både bomiljø og hensyn til landskapet. Deler av MDGs nye plan er derfor intet annet enn en unødvendig og skadelig provokasjon som kan sette den gode klimasaken i vanry.

På et folkemøte om utbygging av Bestumkilen nylig var MDG et av de partier som gikk lengst i ønsket om å forvandle dette unike strandområdet til et tett utbyggingsområde. Dette styrker inntrykket av at MDG er den fremste motstander av et godt miljø på Skøyen. Bestumkil-området mellom E 18 og strandlinjen burde forøvrig vært tatt ut av områdeplanen for Skøyen.

Områdeplan for Skøyen er ikke endelig vedtatt. Den skal nå ut på ny høring. MDG burde gjøre det eneste rette for miljøet, nemlig å trekke forslagene om nye byggehøyder og økt utnyttelsesgrad. Det er ingen skam å snu! Men foreløpig er det lite som tyder på at partiet vil gjøre det. Derfor vil jeg oppfordre alle tilhengere av et godt miljø på Skøyen til ikke å stemme på MDG ved kommunevalget 8. og 9. september. Så får vi bare håpe at en slik velgeraksjon er det som skal til for å få Miljøpartiet De Grønne på bedre tanker.

Bjørn Christian Borch
Abbedikollen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...