Akersposten

Martin tok kula igjen

I GODT DRIV: Martin Johnsrud Sundby i Holmenkollen. Foto: Roger Bjørn Haugen

Litt under radaren har Røagutten Martin Johnsrud Sundby vunnet verdenscupen sammenlagt. Det skjedde da han tok seg til kvartfinalen under fredagens sprintrenn i Canada. Bak Martin gror det godt i Røa IL.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2016 kl 13:58

RØA: – Vi er stolte av Martin og klubben gratulerer med den fantastiske innsatsen. Tenk at han har vunnet verdenscupen sammenlagt for tredje år på rad. Nå ble det ikke noen stor feiring for Martin. I følge Nrk ble den beskjeden feiring med en cola på senga, sier daglig leder i Røa IL, Roger Bjørn Haugen.

Inspirerer

Sundby hadde tre stor mål denne sesongen, vinne Tour de Ski, femmila i Holmenkollen og verdenscupen sammenlagt. Han har altså innfridd samtlige mål.

– Det er naturligvis til stor inspirasjon for mange. I dag, mandag, arrangerer vi klubbmesterskap i langrenn i Sørkedalen med 450 deltakere. Det er ny rekorddeltakelse. Vi skal heller ikke glemme Andy Musgrave, som også deltar i Ski Tour Canada. Han stiller også opp mye for klubben, sier Haugen.

Bredden i langrenn er stor i klubben, samtidig som Røa IL markerer seg i toppen i flere årsklasser. Det er resultatene fra Hovedlandsrennet og Ungdommens Holmenkollrenn gode eksempler på.

– For første gang i historien vant en Røa-løper, Filip Meo, Ungdommens Holmenkollrenn i klassisk. Det er morsomt. Ikke en gang Martin klarte det i sin tid, selv om han gjorde det veldig bra.

Vant alt

I andre vinteridretter hvor det gror godt, er bandy et godt eksempel på. Bogstad Vinterpark har i vinter vært i full drift.

VINNER ALT: Røa Allstars - gutter 2003, vinner alle cuper de stiller opp i. Foto: Røa IL

– Den nye kunstisbanen har stor betydning for skøyteinteressen og ikke minst for rekruttering til bandy blant de yngste. Det er gledelig. På grunn av dårlige isforhold mistet vi tidligere mange spillere i årsklassene.

At den nye kunstisbanen har sin berettigelse viser blant annet resultatene til gutter 2003 – Røa Allstars, som på rekke og rad har vunnet Røa Energizer Cup, Ready Cup, Snarøya Cup og Ullern Cup.

– Det er også flott at A-laget til Røa har rykket opp til 1. divisjon, sier Haugen.

Skøytedisco

Førstkommende fredag, 11. mars, er det sesongens store fest på kunstisbanen på Bogstad. Da arrangeres discoavslutning mellom klokken 17.00 og 20.00. Det blir musikk, kamper og skøytemoro for alle. Kiosken er naturligvis åpen med mange tilbud.

– Dette er et høydepunkt for mange i vårt område. Alle er velkomne, understreker Haugen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...