ANNONSE
Annonse

Martin skapte hysteri i eget renn

20-30 barn og ungdommer – og en del foreldre – sto til enhver tid rundt Røas store skiløper, Martin Johnsrud Sundby, i timevis onsdag kveld, da han og klubben inviterte til Martincrossen. Nesten 700 deltakere var på plass, og fansen fikk sitt! Foto: Fredrik Eckhoff

Da Martin Johnsrud Sundby og Røa Langrenn inviterte til Martincrossen på Bogstad, måtte påmeldingen stoppes på nærmere 700. Selv sto Martin og signerte autografer og smilte på selfier i timevis.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2018 kl 12:59

ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: På Voksenjordene, mellom Bogstad Camping Voksen gård, har Røa IL denne vinteren skapt seg sitt eget langrennsparadis. Med snøkanon, preppemaskiner og en hel del frivillig innsats nedlagt, har langrennsfolket fått sin egen lekegrind.

– Skikkelig morsom måte å trene på

Onsdag kveld inviterte de til et skikkelig show av et skirenn, Martincrossen. Og som navnet tilsier, klubbens store skihelt var det naturlige midtpunktet hele etteremiddagen. Han delte ut premier i alle aldersklasser – fra åtte år og opp til senior – han snakket med alle som ville ha en prat – og det var hundrevis – og han fikk også prøvd seg i løypa selv.

Røa IL har skapt en veldig spennende løype på Voksenjordene, og onsdag var den rett og slett spektakulær – med bakker, kuler, skarpe svinger i stor fart, hopp og skarpt føre.

– Dette var utrolig gøy, og det er en skikkelig morsom måte å trene på. Så får vi se om dette også blir en konkurranseform i verdenscup etter hvert, sa skistjernen selv da han ble intervjuet av speaker. Sundby hadde da akkurat prøvd noen runder selv i løypa, midt i rennet. Det var 11- og 12-åringer som plutselig fikk selskap av Sundby.

– Men ble du slått i spurten der, Martin? lurte speaker på.

– Ja, det ble jeg. Jeg har litt trøbbel med å slenge frem foten de siste par ukene, sa han muntert, før han påpekte at folk har det så gøy på langrennscross at det var ingen en gang som merket da det begynte å regne.

Suksess

I tillegg til mange av Martins klubbkamerater i alle årsklasser, var det mange deltakere fra naboklubbene. Det kom faktisk skiløpere fra så langt unna som Lillehammer, forteller leder for langrennsavdelingen i Røa, Rune Lorenzen, til Akersposten. Han forteller at langrennsanlegget på Voksenjordene har fungert utrolig bra denne aller første vinteren.

Saken fortsetter under bildet.

Klubbens langrennsleder Rune Lorenzen geleidet løpere og Martin Johnsrud Sundby gjennom en lang rekke premieutdelinger.


– Dette har vært et stort løft for nærmiljøet vårt og for klubben. Det er blitt et klekkeri for små skiløpere, sier Lorenzen, som forteller at det er masse mennesker der, særlig på ettermiddag, kvelder og helger. På hverdagene er stedet blitt et mål for barnehager, skoler og institusjoner fra fjern og nær.

– Jeg vet at mange skoler bruker anlegget, også i sentrum, som Bolteløkka. Og barnehager helt ned til Skøyen har vært her. Det er jo mulig å gå på ski i løyper rett fra Hovseter stasjon, påpeker han.

Tenker fremover

Mange tenker nok at de har hatt ekstra flaks med vinterværet i år, men Lorenzen påpeker at de kunne ha skapt nesten like bra forhold selv om det ikke hadde kommet så mye snø. Det er litt minusgrader som er viktig, og målinger i vinter viser at dette området har vist seg å være relativt sett kaldt i forholdet til andre steder i umiddelbar nærhet.

– Mesteparten av snøen vi bruker i traseen er faktisk produsert av oss. Den er lettere å arbeide med og holder seg bedre, sier han.

Nå ser langrennsavdelingen fremover mot neste sesong, og Lorenzen kan love at satser på gjenskape suksessen. De har utstyret, og de har innsatsviljen og engasjementet fra ildsjeler i klubben. Det trengs både snøkanonvakter og preppere, blant annet, for at anlegget skal fremstå som det gjør nå.

– Forbilde

– Hva har du å si om Martin Johnsrud Sundy, klubbens store skihelt, etter gårsdagen?

– For oss, klubben, alle fremmøtte, for andre klubber som var her, det er nesten ikke mulig å sette ord på hvor mye han betyr. Han sto og skrev autografer fra halv fem til klokken ni på kvelden og skrev autografer og stilte opp på bilder. Han var ute og gikk sammen med masse skiløpere, og de kommer aldri til å glemme det. Vi har fått titalls positive tilbakemeldinger på dette i etterkant, sier Lorenzen.

– En periode i går var det sånn at flere av deltakere ikke rakk starten sin, fordi de hadde stått og snakket med Martin, smiler han. – At han er et forbilde for barn, ungdom, bestemødre, ja alle, det er ikke å lure på. Sånn er det, sier han engasjert.

På vei ut av anlegget onsdag kveld møter Akerspostens utsendte på Ingrid (snart 8), som jublende kan fortelle: – Jeg så Martin Johnsrud Sundby!

At hun hadde en skinnende medalje rundt halsen etter deltakelse i rennet, kom altså i andre rekke akkurat da.

ANNONSE
Annonse