Akersposten

Marte tror på opplevelser hun aldri ville fått i Norge

To norske elever begynner ved UWC Mahindra i India til høsten. Marte Elisabeth Loftesnes fra Bjørnsletta (t.v) er en av dem.

Etter sommeren reiser Marte Elisabeth Loftesnes fra Bjørnsletta til India for å fullføre videregående skole sammen med elever fra hele verden.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2019 kl 12:39

BJØRNSLETTA: UWC Mahindra College i India åpnet i 1997 og ligger på en fjelltopp i et naturreservat med utsyn over Mulshi-elven. Skolen driver et eget utdanningsinitiativ, Akshara, som støtter barn og ungdom i lokalsamfunnet. I tillegg er miljø og bærekraftig utvikling viktige prinsipper ved skolen.

Utfordrer seg selv

Skolen er en del av United World Colleges (UWC), som er et nettverk av skoler i 18 ulike land. Felles for alle skolene er at de jobber for å fremme fred og forstå else gjennom utdanning og at elever fra ulike kulturer lærer sammen.

– Jeg gleder meg til å møte, gå på skole med og bo sammen med mennesker fra hele verden. Det tror jeg vil gi opplevelser jeg aldri hadde fått her i Norge, både på godt og vondt. Jeg gleder meg til å utfordre meg selv både fysisk og mentalt, sier jenta fra Bjørnsletta.

– Antakeligvis vil jeg møte på egne fordommer og stereotypier, som jeg kanskje ikke var klar over var nettopp dette engang, så vel som andres, men det er jo akkurat derfor jeg søkte. Alt i alt gleder jeg meg til alle de små og store øyeblikkene som jeg kan se tilbake på og tenke at gjorde meg til en litt klokere verdensborger, sier Marte.

Forståelse av andre kulturer

UWC Norge sender i samarbeid med Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning 41 norske elever til UWC-skolene, hvor de studerer med elever fra hele verden. Norske elever kan søke om opptak til UWC i første år av videregående skole. Etter to år får elevene det internasjonalt anerkjente International Baccalaureate-diplomet.

– Et opphold på en UWC-skole åpner ikke bare dørene for studier ved prestisjetunge universiteter i hele verden, det gir også elevene en sterk forståelse av andre kulturer og et helt unikt nettverk av venner over hele verden, sier leder Elizabeth Sellevold i UWC Norge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...