Akersposten

«Marsjordre til byrådet for ungdomsskole på Skøyen»

SKØYEN SKOLE: 729 elever ved Skøyen skole, hvor rundt 100 av disse venter på et ungdomsskoletilbud neste år. FAU-representantene Iselin Nordenhaug og Sigurd Mikal Karoliussen kjemper for å sikre barna et ungdomsskoletilbud.

Om kun ett år risikerer i overkant av 100 elever ved Skøyen skole å stå uten et ungdomsskoletilbud i nærmijøet. Majorstuen skole, som elevene sogner til har vært smekkfull lenge. Det samme er alle nærliggende ungdomsskoler.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2020 kl 13:55

Et bredt flertall i bystyret(Ap, MDG, SV, Høyre, Frp, Venstre og KrF) har vedtatt at byrådet skal sørge for etablering av midlertidig Hoff skole i nærområdet til Skøyen skole til skolestart 2021. Vedtaket er helt avgjørende for å ivareta gode oppvekstvilkår for ungdom i vårt nærmiljø.

Fra neste høst finnes det ikke noen klar plan for hvor barna på Skøyen skal gå på ungdomsskole. Usikkerheten plager barn i en sårbar fase i livet og bekymrede foreldre. Flere ser seg nå om etter offentlige eller private alternativer i tilfelle kommunen svikter.

Utdanningsetaten (UDE) jobber for å etablere paviljonger i nærområdet til Skøyen skole. Dette vil gi en forutsigbar løsning frem til den sterkt forsinkede Hoff skole en dag står klar. UDE har møtt på planutfordringer i dette arbeidet. Skøyen FAU, og nå også bybstyret, ber byrådet sørge for at kommunens etater får nødvendig drahjelp slik at dette kan løses i tide. Det haster. Vi regner med at vedtaket følges opp med nødvendige bevilgninger i høstens budsjett. Marsjordren er gitt.

Og her er bystyrets vedtak:
Hoff skole
Byrådet bes sørge for at pågående arbeid med å etablere en midlertidig løsning for ungdomstrinnet på Hoff skole i nærområdet til Skøyen skole gis nødvendig prioritet i aktuelle etater. Arbeidet med etableringen må få en løsning snarest, slik at et tilbud kan være klart til skolestart 2021.

Sigurd Mikal Karoliussen
FAU-leder - Skøyen skole

Iselin Nordenhaug
Skolebehovsgruppen Skøyen FAU

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...