Akersposten

Mange vil gå på denne skolen

Ullern videregående skole er et ettertraktet sted for mange å utdanne seg. Foto: Fredrik Eckhoff

Ullern videregående skole er den tredje vanskeligste skolen å komme inn på, i hvert fall hvis man har søkt på studiespesialisering.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.07.2019 kl 11:16

ULLERN: Det første inntaket til videregående skoler i Oslo for høsten 2019 er klart.

Fellesinntaket til de videregående skolene i Oslo omfatter i år 17.786 plasser, mot 17.383 plasser i fjor. Til de 17.786 plassene er det 17.659 søkere fra Oslo. Av disse er 17.232 ungdom med lovfestet rett til videregående opplæring.

Det skriver Utdanningsetaten i en pressemelding.

Alle får plass

Det er i år 250 søkere fra Oslo som ennå ikke har fått tildelt skoleplass, og som tilhører gruppen ungdom med rett til videregående opplæring, mot 270 i fjor. Alle ungdommer med opplæringsrett vil få tilbud før skolestart.

– Alle ungdommer med rett til videregående opplæring vil få plass, sier avdelingsdirektør Margaret Westgaard i Utdanningsetaten.

LES OGSÅ: Tristan (18) hyller skolen sin etter å ha fått 24 strake seksere

Pop på Ullern

Av skolene i vest er Ullern som vanlig populær. På den vanligste linje, studiespesialisering, er skolen den tredje vanskeligste å komme inn på førsteinntaket, med 48,8 poeng. Her er det bare Elvebakken (52,2) og Nydalen (50,6) som har høyere krav.

Ullern har også andre linjer, som ikke har like høyt snitt for å komme inn, som man kan se av oversikten.

Her er oversikten over førsteinntaket på Oslos videregående skoler. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Oversikt over karakterer som trengs for å komme inn på Oslos videregående skoler ved førsteinntaket høsten 2019.

LES OGSÅ: – Det beste med Ullern er den ressurssterke elevgjengen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...