Akersposten

– Mange mener at jeg har vært vel vågal

Her gjør hun alt selv, Ingrid Løseth, som i mer enn to år har satset på Appaman barneklær. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg tenker at det er kjedelig å ikke få realisert drømmene man har, sier gründeren som ikke hadde jobbet med klær en eneste dag før hun gikk «all in» i bransjen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2018 kl 11:44

RØA: Nederst i Trettebakken på Røa, i bygget som de som har bodd der en stund husker at de handlet kassevis med Fontana-brus, holder hun til, Ingrid Løseth. Hun har vært Røa-beboer siden 2002 og har nærmere 30 år å vise til i ulike jobber der arrangementsvirksomhet har vært en fellesnevner.

Løseth er utdannet økonom og har jobbet blant annet flere år med Lillehammer-OL, vært leder av en reisebyråkjede, har jobbet med turoperatører og i mange år i Oslo guideservice.

– Hva skjedde? Hvorfor sitter du nå med butikk, showroom og nettbutikk for klesmerket Appaman?

– Den eneste erfaringen jeg har, er å kjøpe klær til mine to jenter i 17 år. Men så hørte jeg at Appaman ville ha en ny agent i Norge. De hadde en butikk i Stavanger tidligere, men den ble nedlagt, sier Løseth.

Så tok hun med seg sine døtre og dro avgårde til New York, der gründeren bak Appaman, Sogndal-mannen Harald Husum, holder til.

– Da vi fikk se de fine klærne og møte de hyggelige menneskene, tenkte jeg at dette hadde vært gøy å jobbe med. Jeg fikk eneagenturet i Norge, sier hun og forteller at planen aller først var å sette opp en nettbutikk.

– Men det skulle vise seg å bli mer omfattende jeg først trodde, så det ble butikk og showroom først. I sommer åpnet jeg nettbutikken.

Drahjelp fra Brangelina

Lurer du på hvor sogningen Harald Husum fant navnet, var det rett og slett sterkt inspirert av hans kosedyr som barn, Apemann. Litt amerikanisert ble det til Appaman.

Da han tidlig på 2000-tallet lanserte barneklesmerket, var det fordi han så at det var altfor lite spennende klær for barn.

– Allerede første året ble de kontaktet av stylister fra Hollywood fordi det hadde begynt å bli trendy å vise frem barna sine, i tillegg til seg selv. Appaman var litt annerledes enn de vanlige A4-klærne for barn, sier hun og forteller historien om hvordan Appaman fikk sitt virkelige gjennombrudd i USA.

– Det var Angelina Jolie og Brad Pitt som skulle få sitt første barn sammen, og de sto der med adoptivsønnen sin på armen. Han hadde på seg Appaman t-skjorte. Bildet gikk worldwide, og det var de slett ikke forberedt på. Bestillingen strømmet inn fra hele verden, og dermed hadde Appaman fått et fotfeste og blitt et foretrukket merke blant rike og berømte, sier hun.

Ingrid Løseth har satset en del på bloggere og influencere, som Live Børkja Ingebrigtsen (gift med løperen Henrik I.) og Linni Meister.

– Liva har forelsket seg helt i klærne, ikke bare i kvaliteten, men også at klærne er litt kulere og røffere, sier Løseth.

Røa-samarbeid

Røa-kvinnen har i mange år vært opptatt av fotball, først og fremst fordi døtrene i mange år har spilt fotball i Røa IL. Hun har også vært assistenttrener i langrenn. For tiden er hun i styret i Røa Fotball.

– Vi har et godt samarbeid med Røa IL og Dynamite Girls. Vi sponser blant annet premier til ulike arrangementer. Dette er jo midt i målgruppen til Appaman, Røa-barn som bor i nærheten. Jeg har stadig vekk foreldre innom her med bare ett, to og tre barn som skal dresses opp til jul.

Og nettopp dresser til gutter helt opp i 13-14-årsalder er en av spesialitetene til Appaman. Faktisk er det aller mest klær for gutter i butikken hennes, men også jenteklær, helt fra spedbarnsalder.

Hun er på hele tiden

Ingrid Løseth gjør alt selv i den lille bedriften, og hun merker at responsen er økende. Det kan bli lange dager og uker.

– Jeg gjør dette alene, ja. Det er altfor mye jobb! smiler hun. – Jeg har kanskje tatt meg litt vann over hodet, men jeg syns jo det er veldig gøy alt sammen. Det har tatt mye lenger tid å komme ordentlig i gang enn jeg hadde trodd, og dette er mer som en livsstil som krever at jeg egentlig er på hele tiden.

– Men har aldri angret på at du satte i gang?

– Angret? Nei, jeg har ikke det! Mange mener at jeg har vært vel vågal, men jeg tenker at det er kjedelig å ikke få realisert drømmene man har, sier gründeren.

– Nå syns jeg dette med barnetøy er kjempegøy. Det er ikke noe morsommere enn å jobbe med barn som er superfornøyde, sier hun og forteller at det er mulig å komme innom butikken hennes nederst i Trettebakken mandag, tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag denne uken. Onsdag holder hun stengt, men ellers er det fullt kjør fra klokken 12-20 på hverdagene og 12-16 på helgedagene denne siste uken før jul.

Her finner du nettbutikken Appaman.no. På Facebook heter butikken Appaman Norge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...