Akersposten

– Man må tørre å stikke hodet litt frem

Annethe Østensen er klar for utstilling på Bogstad Gård fra lørdag 24. november. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg er inspirert av gatekunst, det røffe, nedslitte vegger, naturen og lyset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2018 kl 13:10

BOGSTAD: Når kunstner Annethe Østensen inviterer til utstilling på Bogstad Gård, er det stor sjanse for å oppleve ekspressive og røffe verker, både abstrakt og figurativt – og kanskje en og annen skiløper.

Annethe Østensen, som er vokst opp på Grimelundshaugen på Vinderen, er nemlig opptatt av ski, med bakgrunn som aktiv i Heming i tidligere år. Hun er også mor til en ikke ukjent skiløper på toppnivå, Simen Østensen.

– Ja, noen skilløpere blir det også! Jeg går mye på ski. Da får jeg tømt hodet og brukt kroppen. Og plutselig dukker det opp ideer, sier hun.

Byttet genre

Mens hun fremdeles syslet i reklamebransjen, utdannet som hun er som markedsøkonom, var det rosemaling som var hennes store hobby.

– Men jeg gikk litt lei, sier hun og legger ikke skjul på at det heller ikke var det helt store markedet for rosemalingen. Timelønnen ble heller laber!

– Jeg fant ut at jeg ville gå over til maling på lerret, og i 2002 tok jeg steget og begynte på Det Tverrfaglige Kunstinstitutt, DTK, på Fornebu. Der var jeg ferdig i 2005, sier hun.

Siden den gang har Annethe Østensen jobbet som bildekunstner på heltid.

– Jeg syns jeg har veldig mye å gjøre hele tiden. Jeg har hele tiden hatt nye mål å jobbe mot og hatt mange utstillinger. Det er det som gir mest inspirasjon, sier hun.

Frihet

Hun setter stor pris på livet som kunstner, der hun har atelieret sitt blant rundt 30 andre kunstnere i et kunstnerfellesskap på Vøyenenga.

– Nå har jeg en frihet, jeg styrer arbeidsdagen selv. I perioder har jeg mye å gjøre, andre ganger er jeg helt fri, sier hun og påpeker at denne livsstilen krever selvdisiplin.

– Jeg har en forpliktelse overfor meg selv å dra på jobb hver dag, uansett om jeg merker at det kanskje er en dårlig dag.

– På en god dag kan et godt bilde være på plass på tre timer. Det er veldig gøy når det sitter med én gang, sier Østensen. – Mange lurer på hvor lang jeg bruker på å lage et bilde. Det er helt umulig å svare på.

– Legger inn hemmeligheter

– Hva kjennetegner kunsten din?

– Jeg maler ekspressivt, røft. Jeg er inspirert av gatekunst, det røffe, nedslitte vegger, naturen og lyset. Jeg blir også påvirket av årstider, det avgjør hvilken palett jeg bruker, sier hun og viser frem både abstrakte og figurative motiver, gjerne i kombinasjon.

– Jeg mener bldene mine er ujålete. Jeg liker også å skrible litt, legge inn litt hemmeligheter som folk kan finne når de ser bildet flere ganger, smiler hun.

– Kult lokale

Annethe Østensen har hatt mange utstillinger. Hun nevner at kunsten hennes er utstilt fast på Galleri Nobel ved Solli plass, og at hun jevnlig stiller ut på Galleri Soon. Galleri Walaker, på hotellet med samme navn, ved Sognefjorden, har bildene hennes også prydet veggene.

Når hun lørdag 24. november åpner en utstilling på Bogstad Gård, som skal vare helt frem til søndag 2. desember, er det andre gang hun stiller ut akkurat her. Da får hun også med seg den ganske sikkert folksomme julemarkedsdagen søndag 25. november på gården.

– Det er et fantastisk kult lokale. Det er litt rått, og det passer med mine bilder. Her blir det både abstrakt og figurativt, figurativt i et abstrahert miljø, forklarer kunstneren. Hun sier at hun forsøker å sette sammen en helhet, at det skal bli en rød tråd i utstillingen som vil innehold både akrylmalerier og grafiske arbeider.

– Er du spent på tilbakemeldingene når du stiller ut?

– Ja, men man må tørre å stikke hodet litt frem. Noen liker det de ser, noen liker det ikke. Det må man bare stå i. Det er alltid noe for noen! sier hun.

Lørdag 24. november klokken 12 åpner utstillingen altså, på Bogstad Gård. Utstillingen holder åpent fra klokken 12 til 16 hver dag frem til 2. desember, unntatt mandag, da er det stengt.

Annethe Østensen kommer til å være til stede alle dagene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...