Akersposten
Annonse: Eie Røa, Skøyen og Ullern

Eiendomsmegler Petter Jordbakke.

– Man må ha guts for å lykkes

– Man må ha guts for å lykkes som megler. Det nytter ikke å ligge på latsiden, sier Petter Jordbakke (29) hos Eie Eiendomsmegling, Røa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2020 kl 14:46

Petter bodde sine første år på Nedre Silkestrå på Skøyen, før familien flyttet til Gressbanen. Skolegangen har han hatt på Smestad, Ris og Persbråten.

– Og nå har jeg flyttet tilbake til området, og røttene igjen, sier han.

Petter Jordbakke har jobbet både i barnehage på Skøyen terrasse og blant annet på spesialavdeling ved Smestad skole, før han gikk fullt inn for meglerstudiene.

– Jeg ville gjerne jobbe med mennesker. Jeg fant ut at eiendomsmegling kombinerte de aller fleste interesseområdene mine. Her er det relasjoner mellom mennesker og et aspekt av konkurranse. Jeg liker også at jeg har en variert hverdag. Jeg har alltid vært interessert i psykologi, noe som man får utbytte av i yrket.

Vokste opp med sport

Konkurranseinnstillingen ble godt utviklet og pleiet gjennom oppveksten, da Petter var ivrig opptatt av idrett. Han spilte tennis i Njård og Holmenkollen TK, og han spilte bandy og fotball i Ready. Men lengst drev han det som håndballspiller i Njård, Haslum og Kolbotn.

– Det var håndball som ble prioritet etter hvert, men jeg sluttet ikke med fotball i Ready før jeg var 18-19 år, sier Petter, som husker hverdager mest bestående av skole, jobbing, spising, trening og lekser.

– Og så var dagene ferdig. Sånn var det stort sett hver dag, smiler han.

Jobbet i kjent nisjebutikk

Når Petter ikke trente eller var på skolen, jobbet han i fars butikk, den velkjente dyrebutikken Naranja ved Vestkanttorget. Butikken ble startet av Petters bestefar, og faren hans driver den fremdeles.

– Bestefar kjøpte den en i 1962. Da var det fruktbutikk der, derav navnet Naranja. Så jeg er vokst opp nærmest med dyrehage hjemme, smiler han. – Vi hadde alt fra akvarier, papegøyer og katter til skilpadder, hamstere, marsvin, øgler og diverse fugler hjemme. Både jeg og søsteren min har jobbet i butikken til tider, på stand under markedsdagen i Bogstadveien og tilbrakt mye tid der. Jeg lærte tidlig om salg og kundekontakt, mye av kundebasen er rimelig fastsatt.

Tøff bransje

Høsten 2015 var han, ganske så nyutdannet, på plass bak skrivebordet hos Eie Røa.

– Jeg har funnet meg stadig mer til rette i yrket, sier 29-åringen, som mener at det er mange som ikke vet hvor tøff denne bransjen kan være.

– Hvis man ikke gjør det bra, er det andre ting man heller kan gjøre. Eiendomsmegling er veldig prestasjonsbasert, det er mye konkurranse. Man finner fort ut om man har nok is i magen og om man takler å stå i motvind i perioder, sier han. – Man må ha guts for å lykkes som megler. Man kan ikke ligge på latsiden.

Aller best trives Petter med å jobbe med boliger i områder som Røa, Holmen og Smestad. Her er han lommekjent, noe han ser på som en stor fordel.

– Mange er tilflyttere til området, og flytter hit fra andre steder i byen. Da er det interessant å kunne opplyse om små og store ting som ikke nødvendgvis er veldig åpenbare, eller som man ikke kan lese seg til på Google maps. Man har jo virkelig alt i disse områdene, og jeg vet hvor tingene er, sier megleren. – Det er viktig å kunne spille på litt mer enn at man kun vet hvor nærmeste buss går.

Petter Jordbakke
Tlf: 922 00 488
E-post: Pj@eie.no

Interessert i boliger i Oslo vest?

Her finner du alle boligene fra Eie Røa, Eie Skøyen og Eie Ullern

Eie Skøyen: skoyen@eie.no, tlf 22 06 30 00
Eie Ullern: ullern@eie.no, tlf 23 25 44 88
Eie Røa: roa@eie.no, tlf 22 51 11 11