Akersposten
Annonse: Eie Røa, Skøyen og Ullern

Eiendomsmegler Petter Jordbakke.

– Man må ha guts for å lykkes

– Man må ha guts for å lykkes som megler. Det nytter ikke å ligge på latsiden, sier Petter Jordbakke (29) hos Eie Eiendomsmegling, Røa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2020 kl 14:46

Petter bodde sine første år på Nedre Silkestrå på Skøyen, før familien flyttet til Gressbanen. Skolegangen har han hatt på Smestad, Ris og Persbråten.

– Og nå har jeg flyttet tilbake til området, og røttene igjen, sier han.

Petter Jordbakke har jobbet både i barnehage på Skøyen terrasse og blant annet på spesialavdeling ved Smestad skole, før han gikk fullt inn for meglerstudiene.

– Jeg ville gjerne jobbe med mennesker. Jeg fant ut at eiendomsmegling kombinerte de aller fleste interesseområdene mine. Her er det relasjoner mellom mennesker og et aspekt av konkurranse. Jeg liker også at jeg har en variert hverdag. Jeg har alltid vært interessert i psykologi, noe som man får utbytte av i yrket.

Vokste opp med sport

Konkurranseinnstillingen ble godt utviklet og pleiet gjennom oppveksten, da Petter var ivrig opptatt av idrett. Han spilte tennis i Njård og Holmenkollen TK, og han spilte bandy og fotball i Ready. Men lengst drev han det som håndballspiller i Njård, Haslum og Kolbotn.

– Det var håndball som ble prioritet etter hvert, men jeg sluttet ikke med fotball i Ready før jeg var 18-19 år, sier Petter, som husker hverdager mest bestående av skole, jobbing, spising, trening og lekser.

– Og så var dagene ferdig. Sånn var det stort sett hver dag, smiler han.

Jobbet i kjent nisjebutikk

Når Petter ikke trente eller var på skolen, jobbet han i fars butikk, den velkjente dyrebutikken Naranja ved Vestkanttorget. Butikken ble startet av Petters bestefar, og faren hans driver den fremdeles.

– Bestefar kjøpte den en i 1962. Da var det fruktbutikk der, derav navnet Naranja. Så jeg er vokst opp nærmest med dyrehage hjemme, smiler han. – Vi hadde alt fra akvarier, papegøyer og katter til skilpadder, hamstere, marsvin, øgler og diverse fugler hjemme. Både jeg og søsteren min har jobbet i butikken til tider, på stand under markedsdagen i Bogstadveien og tilbrakt mye tid der. Jeg lærte tidlig om salg og kundekontakt, mye av kundebasen er rimelig fastsatt.

Tøff bransje

Høsten 2015 var han, ganske så nyutdannet, på plass bak skrivebordet hos Eie Røa.

– Jeg har funnet meg stadig mer til rette i yrket, sier 29-åringen, som mener at det er mange som ikke vet hvor tøff denne bransjen kan være.

– Hvis man ikke gjør det bra, er det andre ting man heller kan gjøre. Eiendomsmegling er veldig prestasjonsbasert, det er mye konkurranse. Man finner fort ut om man har nok is i magen og om man takler å stå i motvind i perioder, sier han. – Man må ha guts for å lykkes som megler. Man kan ikke ligge på latsiden.

Aller best trives Petter med å jobbe med boliger i områder som Røa, Holmen og Smestad. Her er han lommekjent, noe han ser på som en stor fordel.

– Mange er tilflyttere til området, og flytter hit fra andre steder i byen. Da er det interessant å kunne opplyse om små og store ting som ikke nødvendgvis er veldig åpenbare, eller som man ikke kan lese seg til på Google maps. Man har jo virkelig alt i disse områdene, og jeg vet hvor tingene er, sier megleren. – Det er viktig å kunne spille på litt mer enn at man kun vet hvor nærmeste buss går.

Petter Jordbakke
Tlf: 922 00 488
E-post: Pj@eie.no

Interessert i boliger i Oslo vest?

Her finner du alle boligene fra Eie Røa, Eie Skøyen og Eie Ullern

Eie Skøyen: skoyen@eie.no, tlf 22 06 30 00
Eie Ullern: ullern@eie.no, tlf 23 25 44 88
Eie Røa: roa@eie.no, tlf 22 51 11 11

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...