Akersposten

– Man har vært litt slappere på å følge reglene i sommer

Bydel Vestre Aker har fått flere smittede de siste dagene etter flere private fester. Foto: Fredrik Eckhoff

Minst fem smittede etter flere private fester i forrige uke i Oslo vest skaper bekymring. – Hvis vi senker skuldrene for mye, vil smitten øke, sier helsebyråd Robert Steen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2020 kl 22:24

OSLO: Onsdag kveld og torsdag har nyhetene om at korona-smitte er spredt på private fester i Bydel Vestre Aker fra torsdag til lørdag i forrige uke. Sent torsdag kveld meldes det at det nå er 14 personer smittet etter fester i Vestre Aker.

Torsdag kveld har Oslo kommune sendt ut en pressemelding om økningen i korona-smitte:

Smittesituasjonen i Oslo har holdt seg stabilt lav i sommer, men det registreres en økning grunnet flere separate saker.

– Det har vært en generell trend i hele befolkningen at man har vært litt slappere på å følge reglene i sommer. Det er viktig at man forsøker å stramme inn igjen nå som ferien er over og man kommer tilbake til vanlige rutiner igjen, sier smittevernoverlege Frode Hagen.

Antall smittede i Oslo i uke 31 var 41. I de tre første dagene i uke 32 er det registrert 40 smittede. Antallet har ligget på omkring 20 per uke siden uke 27.

– Hvis vi senker skuldrene for mye, vil smitten øke. Vi må lære å leve med korona helt til en vaksine er her. Jeg er bekymret for økningen vi nå ser og ber alle om å holde avstand, holde seg hjemme om man har symptomer og ha god hygiene, sier helsebyråd Robert Steen.

Fester i Bydel Vestre Aker

I Bydel Vestre Aker jobbes det med smittesporing etter fire private fester sist helg. Så langt har fem deltakere på en eller flere av disse festene fått påvist Covid-19. Det jobbes med å få kontakt og smittesporing av disse.

– Mange av festdeltagerne har satt seg selv i karantene i vente på å bli kontaktet av dem som driver smittesporing. Min oppfordring er at alle andre som har deltatt på festene gjør det samme frem til de får kontakt med smitteteamet, forteller bydelsdirektør i Vestre Aker, Elisabeth Vennevold.

Personer som har deltatt på festene, og som ikke har vært i kontakt med bydelen, oppfordres til å kontakte Bydel Vestre Aker på telefon 404 11 520 eller på e-post smittevern@bva.oslo.kommune.no

Hurtigruta

Så langt er det påvist 6 smittede personer bosatt i Oslo etter smitteutbruddet på Hurtigruta. Det er totalt 81 passasjerer eller nærkontakter bosatt i Oslo. Alle følges opp av smittevernteamene i bydelen de tilhører.

Smitteutbruddet i Moss

I forbindelse med smitteutbruddet i Moss ble det testet 5 personer bosatt i Oslo, alle testene var negative. Det ble i tillegg fulgt opp 9 personer bosatt i Oslo, ingen av disse fikk symptomer i løpet av karantenetiden. Oppfølgingen av disse personene er nå avsluttet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...