Akersposten

Målfest på Røabanen – men flest mål feil vei!

Røa ble et nummer eller to for små mot byrivalene Vålerenga søndag. Foto: Fredrik Eckhoff

De som tok turen til Røabanen søndag, fikk virkelig mye mål for penga. Det ble målfest på Røabanen - men dessverre for Røa-supporterne som tok turen, var det Vålerenga som var sterkest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2019 kl 10:21

Røa-keeper Kirvil Odden Sundsfjord har en skadet ankel satt på benken denne gangen. Dette er hennes betraktninger fra sidelinjen:

Røa har som tradisjon å gå rett i strupen og stresse Vålerenga når de kommer på besøk. Det var nok det som var planen, men fra siden så det ut som Røa la seg lavt fra start og ikke fikk satt det høye presset som de pleier å lykkes så godt med. Starten på kampen var kaotisk og begge lag slet litt med å sette spillet sitt som de ønsket. Begge lag hadde noen småsjanser, men ingen klarte å omgjøre det til mål. Røa ble til tider spilt veldig lave og Vålerenga fikk spille ball høyt opp i banen relativt upresset.

LES OGSÅ: Røa-rekord står kanskje til evig tid

Målfesten settes i gang

Etter 24 minutter måtte Røa gi tapt for presset da Natasha Dowie får et innlegg på 15 meter. Hun demper ballen på brystet og skyter den kontant i mål på halvvolley. Dermed sto det 0-1.

Det tok ikke lang tid før Røa svarte med utlikning. Et praktangrep der Synne Jensen får ballen sentralt i banen, vipper ballen fint til Holum på høyre før hun selv tar et turboløp i midten av banen. Imens bruker Holum farta si og utfordrer forsvarsspilleren, før hun elegant leverer ballen tilbake til Synne Jensen som har fri bane mot mål. Hun tar med seg ballen mot keeper, kjører en iskald finte forbi og setter den rolig i åpent mål til 1-1!

Et frispark som flyr over tverrligger like før slutt.

Etter Røa-målet er det Vålerenga som igjen tar over stafettpinnen og viser seg sterkest resten av omgangen. Det får de også utteling for i to mål som de får prikke upresset i mål fra rundt 16-meteren. Dermed står det 1-3 på resultattavla når omgangen er over.

Røa manglet aggressivitet, presisjon og et tydelig samlet press. I pausen gjør Røa to bytter i håp om å endre kampbildet. Ragne Svastuen og nysignerte Anya Ochelle kommer Inn idet 2.omgangen sparkes i gang.

Mareritt-start
Omgangen kunne ikke startet verre sett med Røa-øyne da Vålerenga enkelt får sette sitt fjerde mål i omgangens første minutt. Nok en gang svarer Røa lynkjapt med en redusering tre minutter etter Vålerengas 1-4-scoring. Holum er igjen servitør når hun serverer Synne Jensen et flott innlegg der hun enkelt får prikket ballen inn på 5 meters avstand. 2-4, og håpet i Røa-leiren er tent på ny.

Røa slet så å si hele kampen med å finne rytmen i spillet, og de får det dessverre heller ikke helt til i 2.omgang. Vålerenga ble et par hakk for sterke, og før kampen var ferdig rakk de å sette inn to mål til før dommeren blåser av kampen. Det endte dermed hele 2-6 til gjestene.

Kirvil Odden Sundsfjord, førstekeeperen til Røa, er skadet og spilte ikke søndagens kamp. Hun skrev denne rapporten fra kampen. Foto: Røa Fotball Elite

Røa viser tidvis at de har gode kombinasjoner offensivt, men klarer ikke å omgjøre det til store sjanser og mål. Jentene må brette opp ermene og snu dette inn mot neste helg da det er ny kamp på bortebane mot Trondheims Ørn. Da skal tre poeng bli med hjem!

Begge lag hadde søndag for øvrig muligheten til å klamre seg fast i toppen av tabellen, der trakk Vålerenga det lengste strået og ligger nå på en 4.plass, kun 2 poeng bak Sandviken.

Fakta

Toppserien, Røabanen, søndag 4. august:
Røa-Vålerenga 2-6 (1-3)

Mål Røa: Synne Sofie Kinden Jensen (27’ og 50’)

Mål Vålerenga: Natasha Khalila Dowie (24’), Dejana Stefanovic (31’), Ajara Nchout Njoya (45’ og 46’), Celin Bizet Ildhusøy (68’) og Ingrid Buer Søndenå (83’)

Beste Røa-spiller: Synne Masdal, Røas yngste spiller viste stor styrke som midtstopper.

Kampens Røa-øyeblikk: Assist-pasningen fra Rebecka til Synne på 1-1 målet og Synne sin ro foran mål var det klasse over.

Tilskuere: 412

LES OGSÅ: Røa-rekord står kanskje til evig tid

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...