ANNONSE
Annonse

- Må ha to tanker i hodet samtidig

KUNSTIG ØY: Her kommer rigg- og anleggsområde på Sollerudstranda. Carl Oscar Pedersen mener at nå er det på tide å utrede planene om en kunstig øy til båtfolket. Foto: Vidar Bakken

Sollerudstranda kan bli rigg og anleggsområde i flere år. Det kom som en overraskelse på bydelsleder Carl Oscar Pedersen (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2019 kl 13:54

ANNONSE
Annonse

SOLLERUD: I forbindelse med bygging av vannbehandlingsanlegg på Huseby, er det planer om å frakte steinmasser i tunnel ned til Sollerudstranda, hvor steinmassene skal over på lektere. Det betyr at det blir anlagt et riggområde på cirka 5 mål i land og på sjø, med de konsekvenser dette får for nærområdet. Det er snakk om et anlegg og riggområde som vil vedvare i flere år.

Les også: Slik blir det enorme vannanlegget på Huseby

Visste ikke

- Vi fikk først vite om saken gjennom en artikkel i Akersposten og det kom som en overraskelse på oss i bydelen. Dette vil få konsekvenser i flere år for mange som bor i nærheten og brukere av turvei og strand. Dette er et omfattende og voldsomt prosjekt som vi må få vite mer om. Bydelen har invitert Vann- og avløpsetaten til neste møte i bydelsutvalget, torsdag 14. februar, for å orientere om det planlagte prosjektet, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen, som ikke vil kommentere forslaget om uttransport av masser før han vet mer om konsekvensene.

OMFATTENDE: Et stort rigg og anleggsområde på Sollerudstranda, med transportbånd fra tunnelinnslag og ut på flytende molo. Plan- og bygningsetaten

Kunstig øy

Men Pedersen ser ikke bare problemer, men også muligheter.

- Nå er det om å gjøre å ha to tanker i hodet samtidig, hvis dette alternativet blir valgt. I forbindelse med utviklingen av Skøyen, så vil på sikt båtopplaget forsvinne. Bydelsutvalget har tidligere, i et mulighetsstudie, sett på muligheten av å bygge en kunstig øy eller utvidelse av molo på Sollerud, som ivaretar båtfolkets behov med hensyn til vinteropplag og båtservicesenter. Dette er også lagt frem som en mulighet i forslaget til områderegulering for Skøyen, sier Pedersen.

I Plan- og bygningsetatens forslag til områderegulering vises det til en rapport som konkluderer med at utfylling eller anlegg av en kunstig øy teknisk sett er mulig å gjennomføre. PBE anbefaler en slik løsning som erstatning for dagens båtopplag. Utfylling/kunstig øy vil utgjøre minst 38 dekar for å kunne ta 1500 båter i vinteropplag og 120 båter i sjø.

-Dette m å utredes relativt raskt. Hvis man går for denne løsningen, så kan jo store deler av massene som skal over på lekter, brukes til utfylling eller kunstig øy. Det vil i tilfelle være bra for miljøet, i stedet for at disse massene skal fraktes langt av gårde for dumping. Det ville også gi båtfolket en trygghet for at det kommer en reell løsning som erstatning for båtopplaget i Bestumkilen. Her må rådhuset som sagt, komme raskt på banen, sier Pedersen.

HVILKE KONSEKVENSER: Carl Oscar Pedersen vil vite hvilke konsekvenser det får for nærområdet, når millioner av tonn med stein skal fraktes ned til og ut av dette området. Foto: Vidar Bakken

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

ANNONSE
Annonse