Akersposten

Lysløypa ligger brakk tross garantier fra Forsvarsbygg

SAVNER PREPP: Flere lurer på hvorfor den kortreiste lysløypa for barn og voksne i Husebyskogen ikke blir preppet. Foto: Vidar Bakken

Mange trodde at nå skulle endelig lysløypa i Husebyskogen komme i orden. Men, det er lys i tunnelen. Forsvarsbygg jobber med saken

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2018 kl 16:10

HUSEBY: I februar i fjor overtok Forsvarsbygg driftsansvaret for lysløypa i Husebyskogen fra Njård.

- Etter overtagelsen så overtar Garden ansvaret for lysløypa, slik at den fortsatt vil være tilgjengelig for alle som ønsker å bruke den, sa eiendomssjef Frode Hansen i Forsvarsbygg til Akersposten.

Les saken her: Forsvarsbygg tar igjen ansvar for lysløypa på Huseby

Ingen prepp

Underforstått at det ville være en tilgjengelig lysløype i vinterhalvåret om forholdene tilsier det. Akersposten har vært i Husebyskogen etter at lokale folk har etterspurt tilgjengelig lysløype. Vi konstaterer at det ikke er gjort noe forsøk på å preppe løype. Mens snøen laver ned i skrivende stund, spør vi Forvarsbygg om det ikke er på tide å gjøre lysløypa tilgjengelig som tidligere lovet.

- Jeg må innrømme at når det kom så mye snø i løpet av kort tid, så kom det litt bardus på. Dessuten falt dette med hvem som har ansvaret for prepping av løypa mellom to stoler, etter at Njård trakk seg ut av avtalen. Vi hadde ikke beredskap for dette i år, men vi jobber nå med saken, sier Frode Hansen.

Standby neste år

Han har satt et apparat i sving for å finne frem til aktører som eventuelt kan preppe løypenettet på cirka fem kilometer.

- Vi har kontaktet Skiforeningen og flere idrettslag for å høre om noen har utstyr tilgjengelig så fort som overhodet mulig. I og med at det også skal bli kaldere, tyder det også på at snøen blir liggende en stund. Vi setter alle kluter til nå og neste sesong skal vi sørge for at vi er rigget klare til standby med riktig utstyr, sier Hansen, som vil komme tilbake med mer info om snarlig prepping av lysløypa.

Saken fortsetter under bildet

IKKE PREPARERT: På Skiforeningens nettside er lysløypa i Husebyskogen en del av skiløypenettet og er markert som riktig er: ikke preparert.

Som Akersposten har omtalt tidligere er også store deler av lysnettet rundt løypa i dårlig forfatning.

- Vi har innhentet priser for istandsetting av lyset og dette blir det tatt avgjørelse på ganske snart. Det betyr at også lyset vil være istandsatt til neste sesong, sier Hansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...