ANNONSE
Annonse
Akersposten

Lysløypa ligger brakk tross garantier fra Forsvarsbygg

SAVNER PREPP: Flere lurer på hvorfor den kortreiste lysløypa for barn og voksne i Husebyskogen ikke blir preppet. Foto: Vidar Bakken

Mange trodde at nå skulle endelig lysløypa i Husebyskogen komme i orden. Men, det er lys i tunnelen. Forsvarsbygg jobber med saken

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2018 kl 16:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HUSEBY: I februar i fjor overtok Forsvarsbygg driftsansvaret for lysløypa i Husebyskogen fra Njård.

- Etter overtagelsen så overtar Garden ansvaret for lysløypa, slik at den fortsatt vil være tilgjengelig for alle som ønsker å bruke den, sa eiendomssjef Frode Hansen i Forsvarsbygg til Akersposten.

Les saken her: Forsvarsbygg tar igjen ansvar for lysløypa på Huseby

Ingen prepp

Underforstått at det ville være en tilgjengelig lysløype i vinterhalvåret om forholdene tilsier det. Akersposten har vært i Husebyskogen etter at lokale folk har etterspurt tilgjengelig lysløype. Vi konstaterer at det ikke er gjort noe forsøk på å preppe løype. Mens snøen laver ned i skrivende stund, spør vi Forvarsbygg om det ikke er på tide å gjøre lysløypa tilgjengelig som tidligere lovet.

- Jeg må innrømme at når det kom så mye snø i løpet av kort tid, så kom det litt bardus på. Dessuten falt dette med hvem som har ansvaret for prepping av løypa mellom to stoler, etter at Njård trakk seg ut av avtalen. Vi hadde ikke beredskap for dette i år, men vi jobber nå med saken, sier Frode Hansen.

Standby neste år

Han har satt et apparat i sving for å finne frem til aktører som eventuelt kan preppe løypenettet på cirka fem kilometer.

- Vi har kontaktet Skiforeningen og flere idrettslag for å høre om noen har utstyr tilgjengelig så fort som overhodet mulig. I og med at det også skal bli kaldere, tyder det også på at snøen blir liggende en stund. Vi setter alle kluter til nå og neste sesong skal vi sørge for at vi er rigget klare til standby med riktig utstyr, sier Hansen, som vil komme tilbake med mer info om snarlig prepping av lysløypa.

Saken fortsetter under bildet

IKKE PREPARERT: På Skiforeningens nettside er lysløypa i Husebyskogen en del av skiløypenettet og er markert som riktig er: ikke preparert.

Som Akersposten har omtalt tidligere er også store deler av lysnettet rundt løypa i dårlig forfatning.

- Vi har innhentet priser for istandsetting av lyset og dette blir det tatt avgjørelse på ganske snart. Det betyr at også lyset vil være istandsatt til neste sesong, sier Hansen.