Akersposten

Lyn-fan før slaget om Oslo vest: - Cupen er for bønder!

SIKKER PÅ SEIER: Flere Lyn-supportere Akersposten.no har vært i kontakt med i forkant av neste ukes kvalifiseringskamp i NM, tror ikke Røa byr på den store motstanden i slaget om vestkanten. Foto: Arkivfoto: Pål Magnus Tømmervold

Røa-treneren lar seg imidlertid ikke provosere før NM-kampen, og understreker at klubben hans ikke hører hjemme på bondelandet ...

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2017 kl 08:56

RØA: 2009: 3.divisjonslaget Røa tar i mot Lyn til NM-dyst på Røabanen. Bortelaget mønstrer nærmest et toppet lag, med profiler som Diego Guastavino, Paul Obiefule og Jo Inge Berget.

«Røa skapte en fin ramme rundt kampen, men på banen var divisjonsforskjellen som den skal være og Lyn gikk greit videre til tredje runde», skriver lynhistorie.com på sine sider, etter at den meritterte klubben vinner enkelt 6-0.

Lagene var for øvrig i samme 3.divisjonsavdeling i 2012. Den gang seiret Lyn 2-0 og 6-0.

2017: Lyn forsterker mannskapet, som én av avdelingsfavorittene i 3.divisjon. Det gjør at selvsikkerheten blant supporterne er skyhøy foran oppgjøret på Røa kunstgress onsdag.

– Nå har klubben klart å beholde stammen i laget fra i fjor, ved siden av noen nye spennende signeringer. Med en kvalitetstrener som Thomas A. Ødegaard, føler jeg meg trygg på at Lyn skal klare å spille en underholdende kamp. Jeg er derfor sikker på at laget kommer seg videre, sier Niklas Reksten (21).

Bastionen-medlemmet forteller han er født og oppvokst i Oslo. Han har mistet oversikten over hvor mange Lyn-kamper han har sett fra tribuneplass. Nå håper 21-åringen at favorittlaget avanserer tilstrekkelig i NM til at en storklubb kommer på besøk og skaper engasjement.

– Selv om de fleste supporterne tenker på serien, med tanke på opprykk i år, tror jeg de vil at Lyn skal nå langt nok til at vi får fylt opp Bislett, sier Niklas - og viser til fjorårets match foran 2 000 tilskuere i egen storstue mot Tromsø (tap 0-7 journ.anm.).

Men en tidlig cupexit vil likevel ikke være verdens undergang, skal vi tro den hardbarkede supporteren.

– Det er nok ikke det verste som kan skje. Da kan vi fokusere på opprykk. Husk: Cupen er jo for bønder, sier Niklas.

Ser ikke på Lyn som en umulig oppgave

Røas ferske hovedtrener, Torstein Brandseth (30), har derimot troen på at læreguttene hans kan kneble Lyn på en god dag.

– Det blir vanskelig, og vi spiller en divisjon under dem. De har et sterkt lag, men vi har jo noen tanker om hvordan vi skal slå dem. Det blir å legge en slagplan i uka som kommer. Vi går alltid til kamp for å vinne, sier en offensiv Brandseth.

Treneren innrømmer laget er nødt til å ha flaksen og marginene på sin side, om det skal være mulig å ryste forehåndsfavoritten.

– Du vil nok få se et relativt kompakt lag, men vi har gode ballspillere. Vi ønsker alltid å stå høyt og ha ballen mye, sier sjefen selv.

Han forteller klubben hans har alt å vinne, og synes det er helt ok at Lyn-supportere innkasserer seieren på forskudd.

– Jo mer de undervurderer oss, jo bedre er det. Cupen er for alle, men nå er vel ikke Røa akkurat bodelandet, sier Brandseth med latter i stemmen når han hører om Lyn-supporternes uttalelser i forkant av kvalifiseringskampen i NM.

– En god lagmiks

Derimot legger ikke den nye hovedtreneren skjul på at vestkantklubben er noe bak hva angår forberedelsene til årets sesong, men at det satses ungt.

Selv har han en bakgrunn fra diverse trenerjobber i blant andre Lyn (!), Skeid og Harstad. Nå jobber han imidlertid for å få spillerkabalen på Røa til å gå opp.

– Vi har mange lokale spillere, særlig blant de yngre på laget. Men vi har også spillere fra utenbys som gir oss en god miks, sier Brandseth som håper å etablere Røa i 3.divisjon.

Og om det skulle bli cupavansement på bekostning av den gamle storheten Lyn, er planen klar onsdag kveld.

– Da blir det fyrverkeri på Røabanen! Vi skal uansett kjøre fullt opplegg med kiosk- og loddsalg. Det skal være moro å komme til stadion, og vi setter pris på om det dukker opp et par hundre tilskuere, avslutter Brandseth.

Kampstart: Røa kunstgress 29. mars kl. 19.00.

LES OGSÅ: «Startet med to tomme hender og skarve 150 millioner kroner»

LES OGSÅ: «Vet egentlig folk hvor vanskelig livet kan være som rikmann?»

LES OGSÅ: «Pappa kjørte meg til skolen i Audi'en, sykt flaut. Audi'en liksom»

LES OGSÅ: Vraket de franske alper og finanslivet i London for et liv med hunder

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...