ANNONSE
Annonse
Akersposten

Lyn-fan før slaget om Oslo vest: - Cupen er for bønder!

SIKKER PÅ SEIER: Flere Lyn-supportere Akersposten.no har vært i kontakt med i forkant av neste ukes kvalifiseringskamp i NM, tror ikke Røa byr på den store motstanden i slaget om vestkanten. Foto: Arkivfoto: Pål Magnus Tømmervold

Røa-treneren lar seg imidlertid ikke provosere før NM-kampen, og understreker at klubben hans ikke hører hjemme på bondelandet ...

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2017 kl 08:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: 2009: 3.divisjonslaget Røa tar i mot Lyn til NM-dyst på Røabanen. Bortelaget mønstrer nærmest et toppet lag, med profiler som Diego Guastavino, Paul Obiefule og Jo Inge Berget.

«Røa skapte en fin ramme rundt kampen, men på banen var divisjonsforskjellen som den skal være og Lyn gikk greit videre til tredje runde», skriver lynhistorie.com på sine sider, etter at den meritterte klubben vinner enkelt 6-0.

Lagene var for øvrig i samme 3.divisjonsavdeling i 2012. Den gang seiret Lyn 2-0 og 6-0.

2017: Lyn forsterker mannskapet, som én av avdelingsfavorittene i 3.divisjon. Det gjør at selvsikkerheten blant supporterne er skyhøy foran oppgjøret på Røa kunstgress onsdag.

– Nå har klubben klart å beholde stammen i laget fra i fjor, ved siden av noen nye spennende signeringer. Med en kvalitetstrener som Thomas A. Ødegaard, føler jeg meg trygg på at Lyn skal klare å spille en underholdende kamp. Jeg er derfor sikker på at laget kommer seg videre, sier Niklas Reksten (21).

Bastionen-medlemmet forteller han er født og oppvokst i Oslo. Han har mistet oversikten over hvor mange Lyn-kamper han har sett fra tribuneplass. Nå håper 21-åringen at favorittlaget avanserer tilstrekkelig i NM til at en storklubb kommer på besøk og skaper engasjement.

– Selv om de fleste supporterne tenker på serien, med tanke på opprykk i år, tror jeg de vil at Lyn skal nå langt nok til at vi får fylt opp Bislett, sier Niklas - og viser til fjorårets match foran 2 000 tilskuere i egen storstue mot Tromsø (tap 0-7 journ.anm.).

Men en tidlig cupexit vil likevel ikke være verdens undergang, skal vi tro den hardbarkede supporteren.

– Det er nok ikke det verste som kan skje. Da kan vi fokusere på opprykk. Husk: Cupen er jo for bønder, sier Niklas.

Ser ikke på Lyn som en umulig oppgave

Røas ferske hovedtrener, Torstein Brandseth (30), har derimot troen på at læreguttene hans kan kneble Lyn på en god dag.

– Det blir vanskelig, og vi spiller en divisjon under dem. De har et sterkt lag, men vi har jo noen tanker om hvordan vi skal slå dem. Det blir å legge en slagplan i uka som kommer. Vi går alltid til kamp for å vinne, sier en offensiv Brandseth.

Treneren innrømmer laget er nødt til å ha flaksen og marginene på sin side, om det skal være mulig å ryste forehåndsfavoritten.

– Du vil nok få se et relativt kompakt lag, men vi har gode ballspillere. Vi ønsker alltid å stå høyt og ha ballen mye, sier sjefen selv.

Han forteller klubben hans har alt å vinne, og synes det er helt ok at Lyn-supportere innkasserer seieren på forskudd.

– Jo mer de undervurderer oss, jo bedre er det. Cupen er for alle, men nå er vel ikke Røa akkurat bodelandet, sier Brandseth med latter i stemmen når han hører om Lyn-supporternes uttalelser i forkant av kvalifiseringskampen i NM.

– En god lagmiks

Derimot legger ikke den nye hovedtreneren skjul på at vestkantklubben er noe bak hva angår forberedelsene til årets sesong, men at det satses ungt.

Selv har han en bakgrunn fra diverse trenerjobber i blant andre Lyn (!), Skeid og Harstad. Nå jobber han imidlertid for å få spillerkabalen på Røa til å gå opp.

– Vi har mange lokale spillere, særlig blant de yngre på laget. Men vi har også spillere fra utenbys som gir oss en god miks, sier Brandseth som håper å etablere Røa i 3.divisjon.

Og om det skulle bli cupavansement på bekostning av den gamle storheten Lyn, er planen klar onsdag kveld.

– Da blir det fyrverkeri på Røabanen! Vi skal uansett kjøre fullt opplegg med kiosk- og loddsalg. Det skal være moro å komme til stadion, og vi setter pris på om det dukker opp et par hundre tilskuere, avslutter Brandseth.

Kampstart: Røa kunstgress 29. mars kl. 19.00.

LES OGSÅ: «Startet med to tomme hender og skarve 150 millioner kroner»

LES OGSÅ: «Vet egentlig folk hvor vanskelig livet kan være som rikmann?»

LES OGSÅ: «Pappa kjørte meg til skolen i Audi'en, sykt flaut. Audi'en liksom»

LES OGSÅ: Vraket de franske alper og finanslivet i London for et liv med hunder

Nøkkelord