Akersposten

Lurer du på hva du skal fylle høstferien med?

Ut i friluft? Oslo Sommerpark har mye moro for store og små. Foto: Fredrik Eckhoff

Har du tips til saken? Send tips!

Klatring i moro i skogen kanskje? Eller hva med å lage din egen gudefigur på Vikingskipshuset? Eller kanskje rett og slett en tur på kino? Forresten, har du funnet alle stolpene i Vestre Aker ennå?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2016 kl 18:47

OSLO VEST: Høstferien er over oss, i hvert fall en hel del av oss! Sitter du og lurer på hvordan du skal få deg selv (og barna?) opp av sofaen i høstsolen som skal skinne over oss i de nærmeste dagene? Da har vi noen tips til deg!

Ut i skogen, opp i trærne!

Et soleklart tips i fint høstvær er å ta en tur til Oslo Sommerpark på Tryvann, der du eller dere for eksempel kan ta en tur i klatreparken og oppleve natur, aktivitet og kribling i magen! Les mer på Oslo Sommerparks sider. Husk å booke plass, de kan være lurt.

Flotte museer i vest

Hva med en museumsrundtur? Er det lenge siden du har brushet opp på kunnskapene om vår nære og fjerne historie? Da vet du jo at Bygdøy ligger der med sine fantastiske museumsskatter. Vi ramser opp i fleng, Kon-Tiki museet, Vikingskipshuset, Fram-museet, Norsk maritimt museum og, naturligvis, Folkemuseet.

Ekstra stas blir det for eksempel på Folkemuseet, der den gode, gammeldagse potetferien blir feiret og forklart, med aktiviteter for store, men mest små.

På Vikingskipshuset kan du oppleve Ratatosk fortelle om norrøne guder og helter. Barna kan til og med lage sin egen gudefigur.

Glem ikke skihistorien!

I lokalmiljøet vårt finner du jo også Skimuseet. Kanskje en stund siden du var der? Har du aldri satt dine ben inn i fjellet under hoppbakken, er det sannelig på tide å ta turen! Skimuseet åpnet i 1923 og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan man oppleve 4000 år med skihistorie.

Stolpejakt

Hr du funnet alle stolpene i Stolpejakten? Hvis ikke, har du masse moro å se frem til! Les mer om Stolpejakten i Vestre Aker her.

En liten svipp fra Frognerparken

En høsttur i Frognerparken, med eller uten Pokémon Go-appen aktiv, kan jo avsluttes med en tur inn Vigelandmuseet? Les mer her!

Spøkelser i byen!

Vet du at det fins ekte spøkelser i Oslo? Og de fins ikke bare i Schlägergården på Lilleaker, slik vi skrev om nylig, men også i sentrum! Du kan faktisk være med på en litt skummel (?) guidet tur. Tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag arrangeres dette i høstferieuken, les mer her!

Flere godbiter

Flere gode tips hvis du har lyst til å ta steget utenfor våre flotte bydeler, Ullern og Vestre Aker, er for eksempel disse familievennlige aktivitetsstedene:

Engineerium, det interaktive opplevelsessenteret på Fornebu

Sæteren gård, et fantastisk sted for barnefamilier i Bærum, bør oppleves!

Teknisk museum på Kjelsås, alltid en hit! Det går rykter om store mengder Lego...

Eller hva med en tur på kino? På Saga er det for eksempel ekstra aktiviteter på dagtid i høstferien.

For flere tips om saker og ting som skjer i sentrum, er det lurt å ta en titt på kalenderen til VisitOslo. Her er den barnevennlige kalenderen deres.

Har du gode tips til aktiviteter i nærmiljøet i høstferien? Tips oss på tips@akersposten.no.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...