Akersposten

Lørdag slippes endene løs!

Er din and den aller raskeste i Lysakerelven lørdag? I så fall må du sikre deg en deltaker! Her fra et tidligere andeløp. Foto: Lilleaker Lions

Lørdag 4. september gjør endelig badeendene comeback i Lysakerelva igjen. Og du kan "kjøpe" deg en deltaker og støtte Lilleaker Lions' arbeid.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

LILLEAKER: Lions Club Oslo Lilleaker kan nå forsiktig begynne med sine aktiviteter for å skaffe midler de kan gi videre til folk som trenger det, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Det er dette som ligger bak alle de aktivitetene klubben har, sier Harald Nesset i Lilleaker Lions.

Men selv under pandemien har klubben vært i drift, med møter på Zoom og noen inntekter slik at de har kunnet bidra med midler til de prosjektene de har på gang.

Endene slippes lørdag!

– Det første arrangementet vi har nå, er andeløpet i Lysakerelva, sier Nesset.

Lilleaker Lions har siden 2014 arrangert Lysakerelva Andeløp. Tilholdsstedet er nedre del av elva rundt Ruinen og Jernbanebroa, veien fra Lilleakerveien 2/4 fører ned til aktivitetsområdet. Dessverre måtte Lions i likhet med mange andre avlyse andeløpet i fjor.

– Men nå vil endene til Lilleaker Lions snart ut i elva igjen, sier Nesset.

Endene lengter!

– Med bakgrunn i korona-situasjonen måtte vi vente med å ta beslutningen med årets løp, men nå er alle forberedelser endelig i gang. Retningslinjene for utendørsarrangement tilsier at vi kan arrangere andeløpet, sier Widar Hellerud, primus motor for arrangementet.

– Stemningen blant endene er god, og de lengter etter å komme ut i sitt rette element, sier Hellerud.

– Når vi nå selger lodd blant annet på CC Vest, blir vi møtt av et positivt publikum, sier han.

– Så da blir det et bra løp og god stemning?

– Ja, det blir det helt sikkert. Vi er også så heldig at Lilleaker Janitsjar kommer og spiller før og under andeløpet. Det blir kiosksalg og aktiviteter for de minste barna. Vi skal også på en god måte ivareta rettningslinjene og anbefalingene med tanke på smittevern, sier han.

– Hvis publikum ønsker å kjøpe lodd og ha en and med i racet, hvor kan de gjøre det?

– Vi har stand på CC Vest på lørdag. Man kan også gå inn på vår hjemmeside, Lilleaker.lions.no, der er det info slik at lodd kan kjøpes på nett. Og for etternølerne kan det kjøpes i rett før start.

Widar er full av stå på-vilje og veldig optimistisk for denne dagen og håper på at riktig mange tar turen til Lysakerelva lørdag 4. september. Selve andeløpet går av stabelen klokken 16.

Og meteorologene lover ganske fint vær også.

– Det er godt at klubben vår nå kan komme i gang igjen og gjøre sitt til artige og flotte arrangementer for bydelen og tilreisende, sier Harald Nesset.

PS! Lilleaker Lions lover at hver eneste badeand blir plukket opp igjen av elven etterpå.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...