Akersposten

Lørdag kan du oppleve Romania på Røa

Liliana Midttømme i organisasjonen "For en bedre barndom" og Arvid Kopperdal i Internasjonalt utvalg i Røa menighet er klare for rumensk-norsk kulturdag ved Røa kirke lørdag 9. september. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg vil gjerne lære nordmenn litt om Romania, sier Liliana Midttømme. Lørdag skal det danses, spilles, stilles ut og holdes foredrag. Bare å møte opp – og samtidig er det Røadagene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2017 kl 23:05

RØA: Røadagene arrangeres fredag og lørdag, og det er det alltid ekstra liv og røre på Røa. Handelsstanden, med Røa Senter og Røa Handel i spissen, lokker med gode tilbud – og aktiviteter for barna.

Og det skjer mer!

Noen meter unna kommer du lørdag til å se at det skjer noe litt annerledes. For første gang inviterer nemlig organisasjonen «For en bedre barndom» til Rumensk-norsk kulturdag, i samarbeid med Internasjonalt utvalg i Røa menighet.

Det er i menighetssalen det meste vil skje, men også i kirkeparken. Liliana Midttømme «For en bedre barndom» forteller om folkedans med både rumenske og norske dansere, panfløytemusikk med Norges mest kjente panfløytist, Roar Engelberg, kunstutstillinger, kurs og foredrag.

– Fra Romania har jeg hentet en kunstner, en dame på 27 år. Også har vi med en rumensk kunstner som bor i Bærum, Florinda Zeida. Hun driver med vannmaling, altså kunst på vann. Hun skal holde kurs, sier Midttømme.

Jobber for rumenere

Midttømme kommer selv fra Romania, og hun har bodd på Røa siden hun kom til Norge for 26 år siden. I mange år har hun brukt mye tid og engasjement på Romania.

– Siden 2005 har jeg jobbet med barn fra Romania, her i Norge. Annenhvert år har jeg for eksempel hentet to jentegrupper til håndballcup i Bergen, og fotballag til Norway Cup, sier damen som til daglig holder til i Samfunnshus Vest, der hun jobber med søm.

– Jeg vil lære nordmenn litt om Romania, som har så mange severdigheter. Jeg ønsker å fremheve Romania på en kulturell måte, sier Midttømme, som syns det er synd at nordmenn for det meste tenker på tiggere på hjørnet når det er snakk om rumenere.

Møt opp!

Så er du nysgjerrig på rumensk kultur, sving innom kirkeparken og menighetssalen til Røa kirke lørdag. Arrangementet varer fra klokken 11.30 til 16, og det er gratis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...