Akersposten

Loppemarked – sosial happening og livsviktig for korpsene

MARKED: Lysejordet skoles musikkorps inviterer til stort loppemarked på skolen lørdag og søndag, 23. og 24. april. Foto: Fredrik Eckhoff

– For ungene som spiller i korpset, er loppemarkedet en julaften og 17. mai på én gang, sier Baard Amundsen, far til et korpsmedlem på Lysejordet skole. Lørdag og søndag er det loppemarked på skolen, noe som har vært fast tradisjon helt siden 1980.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2016 kl 09:47

LYSEJORDET: Den gangen var inntektene 25.000 kroner, noe de helt sikkert var godt fornøyd med den gangen.

I dag er loppemarked blitt big business. Fra Huseby skole, som arrangerte marked sist helg, meldes det om ny omsetningsrekord. Økonomisk suksess er nærmest et «være eller ikke være» for korpsene. Instrumenter, turer, instruktører, uniformer, det er kostbart å holde et korps i gang!

Men så gir det også så enormt mye tilbake, ikke bare det helt åpenbare; at barna får utviklet sine musikalske sider.

Inn i lokalsamfunnet

– Vi ser at loppemarkedet er som en motvekt til generasjonsskillene. Her jobber barn, foreldre og besteforeldre sammen. Og alle koser seg! sier Amundsen. Han sier videre at det å engasjere seg i et slikt arrangement, har en stor sosial effekt.

– Loppemarkedet er som et «bli kjent»-arrangement. Det å jobbe med loppemarkedet som et «fast track» inn i lokalsamfunnet. En del av de som jobber der vil være relativt nye i bydelen. Loppemarkedet er en utrolig effektiv måte å bli kjent med området, gjennom loppeinnsamlingen, og med menneskene man jobber sammen med, sier han til Akersposten.no.

Loppesesong

Følgende skoler i vårt området har loppemarked denne helgen, 23. og 24. april:

Lysejordet skole:

Lørdag 23. april kl 10-16, søndag 24. april kl 12-16

Adresse: Vækerøveien 140

Voksen skole:

Lørdag 23. april kl 10-16, søndag 24. april kl 12-16

Arnebråtveien 120

Bestum skole:

Lørdag 23. april kl 10-16, søndag 24. april kl 11-15

Holgerslystveien 18

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Urnaker på Vinderen ranet - ranere forsvant på sykkel

Slemdal skole må stenge på grunn av helsefare

– Hvorfor kaste bort flere hundre millioner kroner?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...