ANNONSE
Annonse

Lokalt næringsliv livsviktig for Ullern IF

CC Vest og Møller Bil går foran, mens andre er totalt fraværende

TAR IMOT MED BEGGE HENDER: Hans Skageng tar gjerne imot bidrag med begge hender. Denne gang fra henholdsvis Heidi J.Larsen og Christian Reitan. Tilskuere er Carl Oscar Pedersen, Nils Alræk og Kine Refsdal. Foto: Vidar Bakken

Bydelsleder Carl Oscar Pedersen vil vise hvor viktig det er med næringslivsaktører som tar samfunnsansvar, i en bydel hvor mange av de største aktørene bidrar lite til frivillig innsats.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2016 kl 13:19

ANNONSE
Annonse

ULLERN: Når du kommer til Ullerbanen og ser Ullern CC Vest Arena på den ene siden og Møller Bil Oslo Vest over den andre banen, er det liten tvil om hvem som er de største samarbeidspartnerne for Ullern IF.

Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen(H), har tatt initiativet til et møte, for å vise eksempel på hvor viktig det er at næringslivet tar samfunnsansvar.

Helt vesentlig

- Samarbeidspartnere er helt vesentlig for å få det til å gå rundt. Det er det som gir oss muligheten å tilføre det lille ekstra. Undervarmen på banen, som gjør det mulig å spille fotball hele året, har CC Vest vært med å bidra til. Støtten fra Møller Bil gjør at vi blant annet har midler til all reisevirksomheten for A-laget i fotball, sier daglig leder i Ullern IF, Hans Ultvedt Skageng, som understreker at midlene fra de to største samarbeidspartnerne blir fordelt på en rekke aktiviteter.

Ullern IF har også mindre samarbeidspartnere som gir bidrag til klubben.

- Vi har plass til flere samarbeidspartnere og vi strever hardt for å få andre til å bidra med midler. Det er jo slik at blir litt rovdrift på foreldre og andre med hensyn til dugnad og frivillig innsats, sier Skageng.

Til Ullernbanen kommer Senterleder i CC Vest, Kine Refsdal, sammen med Markedssjef Heidi J. Larsen. Møller Bil Oslo Vest er representert ved Salg og Markedssjef, Christian Reitan og Markedssjef Nils Alræk.

FORTJENER TRIBUNEPLASS: Hans Ultvedt Skageng (midten foran), flankert av Christian Reitan og Kine Refsdal, takker for all støtte. Bak fra venstre: Carl Oscar Pedersen, Heidi J. Larsen og Nils Alræk. Foto: Vidar Bakken

Tar samfunnsansvar

Hva har dere som næringslivsaktører igjen for støtten til Ullern IF?

- For oss er det viktig å være til stede for barna, på gode arenaer hvor barn møtes. Det handler mye om markedsføring med sunne verdier i bunnen. Som kommersiell aktør i nærmiljøet vet vi jo at mange av disse barna er barn av våre kunder. Å gi støtte til denne virksomheten, er en del av det å ta samfunnsansvar, understreker Larsen.

Ullern IF og CC Vest arrangerer også det årlige, populære Elveløpet i tillegg til cuper i Ullern IFs regi .

- Denne type aktiviteter bidrar til at vi gjør hverandre gode og viser at sammen kan vi gjøre mye, sier Refsdal.

Reitan er enig i at det handler mye om å ta samfunnsansvar.

- Da vi etablerte oss på Lilleaker var det en lengre periode hvor byggevirksomheten nok var en plage for nærmiljøet. Nå som vi er etablert vil vi gi noe tilbake, sier Reitan, som kan fortelle at Møller Bil Oslo Vest snart skal arrangere en stor aktivitetsdag for barn, med blant annet utdeling av reflekser og refleksvester til barnehagebarn.

- Vi er jo blitt en av de nye naboene med mulighet for å bidra i nærmiljøet, sier Alræk.

- Det er ikke alltid lett å finne gode samarbeidspartnere. Tilbudet som Ullern IF har er så bra og så viktig, at vi ville støtte aktivitetene her. Vi ser også at her er det god drift og at penger ikke blir surret bort, sier Reitan.

- Det er jeg enig i. Det er viktig at bidragene vi kommer med blir forvaltet på en god måte, sier Refsdal.

Skageng er glad for den anerkjennelse klubben får av sine samarbeidspartnere.

- Det betyr mye for oss, sier han.

Utfordrer næringslivet

Carl Oscar Pedersen viser til dette er kjernen i det andre næringslivsaktører i bydelen kan forvente gjennom støtte til Ullern IF og andre frivillige lag og organisasjoner i bydelen.

- Ullern er en bydel med like mange arbeidsplasser som innbyggere, cirka 30 000. Det betyr at i vårt område er det mange og store næringslivsaktører. De fleste av disse viser lite engasjement og støtte til det nærmiljøet de er etablert i. Det er mange frivillige lag og organisasjoner som gjør en utrolig god jobb, men med vanskelig økonomi.

- Jeg etterlyser større samfunnsansvar blant dem som er etablert i vårt område. Vi trenger ikke minst arenaer med tilbud til barn og ungdom, i en bydel hvor vi har store rusproblemer blant de unge. Jeg utfordrer næringslivet til å bidra. CC Vest og Møller Bil har vist at dette er viktig og riktig, sier Pedersen.

- Jeg bor selv i området og ser at støtten gir positive resultater for dem det gjelder. Det er viktig for samarbeidspartnere å vite, sier Larsen.

Enorm vekst

Skageng kan fortelle om en enorm vekst i Ullern IF, som hadde 550 medlemmer da han startet i 2002 og som har 2 200 medlemmer i dag.

- I fotball, bandy, håndball og basket har vi lag på flere nivåer, som hevder seg helt i toppen i norsk sammenheng. Samtidig har vi en bredde som ivaretar alle som vil drive en form for idrett her. I dag tidlig klokken 09.00, midt i høstferien, var banen full av barn som spilte fotball. Mens mange klubber sliter med frafall når barna når 14 – 15 år, har Ullern fotball 70 spillere på juniornivå. Det er ganske unikt. Uten den økonomiske støtten vi får fra våre samarbeidspartnere, bydel og kommune, hadde ikke all denne aktiviteten vært mulig, sier Skageng.

-

ANNONSE
Annonse