Akersposten

«Lokalpolitikk har farger»

VIL BEVARE: Hovseterdalen bør forbli det flotte, grønne natur- og parkområdet som det er i dag, mener Yngvar A. Husebye.

Grønt og blått er den beste kombinasjonen for å ivareta miljøet mener Høyres førstekandidat i Vestre Aker, Yngvar A. Husebye.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.07.2019 kl 18:01

Det kan ikke være en tilfeldighet at det vi ønsker oss, er det grønne rundt oss, og en blå og klar himmel over oss. Som Høyre-politiker kan jeg bidra med god, blå lokalpolitikk. For det er faktisk viktig med politisk farge i Oslo, både på overordnet plan, men også på lokalt plan. Grønt og blått passer meget godt sammen. Også i praktisk politikk. Et av Høyres gamle uttrykk, som en forståelse av konservatismen, er å «forandre for å bevare». Dette sitter i ryggmargsrefleksen på oss Høyremedlemmer. Vi skal passe på fellesskapets ressurser, utvikle, fornye og forbedre, på en slik måte at vi overlater situasjonen bedre til våre kommende generasjoner. Derfor har det alltid vært en sterk naturverntradisjon i Høyre.

Også lokalpolitikk har farge, og grønt og blått er fortsatt den beste kombinasjonen. Hva mener jeg med det, i praksis? Jeg mener det for eksempel i den aktuelle og enorme utbyggingssaken for vannbehandlingsanlegg på Huseby. Det rødgrønne byrådet klarerte nylig en plan hvor et stort administrasjonsbygg var plassert midt inne i Husebyskogen, ved Mærradalen. Vi i Høyre foreslo at dette bygget heller kunne plasseres på utbyggingsområdet på Montebello, eller det tilsvarende utbyggingsområdet ved FO-bygget på Huseby. I saksfremlegget fra byrådets egen etat ble slike forslag avvist, fordi de var dyrere. Og hvorfor var de dyrere? Byggetomt ellers ble beregnet med vanlig tomtepris, mens skogsområdet var priset til kroner NULL. Ikke rart byrådet konkluderte med prisforskjell.

Vi skal kjempe for at Husebyskogen og Mærradalen forblir urørt. Vi vil absolutt ikke ha et administrasjonsbygg i viktige friområder. Det forsvant nok i øst mot Makrellbekken med etableringen av den amerikanske ambassade. Men vi ønsker mye mer grønt. Vi vil ha et grøntareal som overgang fra Mærradalen og over til Hovseterdalen. I dag deler Sørkedalsveien visuelt og praktisk disse to flotte naturområdene. Og her kommer mer blå politikk inn, som i praksis er grønn. Det rødgrønne byrådet ville ikke ha miljøtunnel på Røa, enda alle forstår at det vil løfte Røa sentrum kolossalt, og skape et flott, trygt og vennligere nærmiljø. Til slutt ga de etter, men kampen er ikke over. Vi vil ha en lang Røatunnel, ikke kort. Med en lang tunnel kan vi nemlig forbedre området ved Ostadalsveien, slik at vi kan få til en grønn overgang, et grønt dekke over tunnelen. Vi kobler de to naturområdene sammen, Husebyskogen/Mærradalen og Hovseterdalen. Det er klok, blå lokalpolitikk som legger vekt på det grønne.

Hovseterdalen bør forbli det flotte, grønne natur- og parkområdet som det er i dag. Vi ønsker oss en ny, liten gangvei på kanten bortover fra Meklenborg barnehage til Orebakken borettslag i øst. Her bør det være mulig å sette seg ned og nyte utsikten og kveldssolen. Gang- og sykkelveien frem til Voksenjordet ved Bogstad Camping egner seg også til nettopp sykling, og da behøver vi ikke ekspropriere hagene fra 38 boliger i Sørkedalsveien, som det rødgrønne byrådet har lagt opp til. Og et par hundre millioner skattekroner er spart, ved å tenke blågrønt, og ikke rødgrønt.

Voksenjordet blir nå enda mer attraktivt for byens barn og unge, ved at Røa IL får opparbeidet området til aktiv bruk sommer, som vinter. Det støtter vi.

Og også Bogstad Camping blir nå fornyet og forskjønnet. Dette flotte campingområdet vil bli et smykke på veien inn i Sørkedalen. Det er bare å glede seg. Som blå lokalpolitiker har jeg derfor også engasjert meg i å få stoppet den forurensende og miljøplagende aktiviteten som Bymiljøetaten hadde på Himstadjordet, området mellom Bogstad Camping og marka. Lokale ildsjeler (han heter Egil Kjos!), Røa Vel, Røa IL og andre, ønsker at dette vakre området bringes tilbake til publikum og byen. Høyre lokalt har programfestet dette i vårt valgprogram. Her bør istedenfor byggestein og kommunalt skrot være et åpent, naturpreget friområde, trygt for alle å drive fysisk aktivitet eller bare være ute i friluft, tett på den grønne marka og det vakre Bogstad-anlegget. Det mener vi blå er god, lokal nærmiljøpolitikk.

Lokalpolitikk har farger. Nå er det valg. Naturen har allerede valgt seg blått og grønt. Det er naturlig for meg også.

Yngvar A. Husebye
Førstekandidat (H), bydelsvalget Vestre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...