Akersposten Media

Akersposten

Viktig arena i 114 år

Lilleaker Folkets Hus, igjen sentrum for begivenhetene på Lilleaker, lørdag 4. mai. Arkivfoto

Lørdag 4. mai kl 19 arrangeres en konsertforestilling i Lilleaker Folkets hus kalt «Lilleaker Folkets Hus og den kollektive stedshistorien».

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2019 kl 09:42

nullLILLEAKER: Komponist og kunstner Erik Dæhlins utenforskap til abeiderbevegelsen, og sanger og skuespiller Frank Havrøys forhold til det 114 år gamle Folkets Hus er selve springbrettet for deres kunstneriske skråblikk på den kollektive historien som er uløselig knyttet til Folkets Hus, både som verdiformidler og som arena i Lilleakers historie.

Frank og Eriks skråblikk på byggets og stedets kollektive historie er en fortelling om historisk tilhørighet, om nysgjerrig utenforskap og ikke minst er forestillingen et nysgjerrig skråblikk på Lilleaker Folkets Hus' betydning for verdiforvaltningens innhold og retning i dagens moderne Lilleaker.

Forestillingen er en del av Erik Dæhlins stipendiatprosjekt ved Norges musikkhøgskole og er finansiert av NMH, Fritt Ord og LOs Kulturutvalg.

Erik Schwensen Dæhlin (født 14. juni 1976 i Oslo) er en norsk komponist og scenekunstner. Han har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Tromsø (slagverk), Statens kunstakademi i Oslo og Norges musikkhøgskole (komposisjon). Ved sistnevnte studerte han med Olav Anton Thommessen, Asbjørn Schaathun og Henrik Hellstenius, og han avsluttet sine komposisjonsstudier ved institusjonen høsten 2006. Han har vært virksom som komponist siden 1997. Som slagverker har Dæhlin medvirket i konstellasjoner innen både det rytmiske og klassiske musikkfeltet, blant annet i ensemblene NING og Puls, samt i performanceprosjektet SPLOING. I sitt virke som komponist har Dæhlin vært spesielt opptatt av instrumental- og musikkteatersjangrene.

Frank Havrøy (f.1969) er sanger, skuespiller, tekstforfatter og komponist. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Statens Operahøgskole og arbeider som frilanser, med et spesielt fokus på teater og musikkteater, spesielt innenfor samtidsmusikk. Han er medlem av vokalensemblet Nordic Voices. Frank er førsteamanuensis i ensemblesang ved Norges musikkhøgskole og arbeider for tiden som seksjonsleder for seksjon for sang, dirigering og kirkemusikk. Frank tok sin doktorgrad om ensemblesang i 2015.

LES OGSÅ: 100 år med trikk til Lilleaker feires 8. mai

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...