ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Lilleaker mister litt av sjelen

Etter fire år takker Anine Hansson Lunder, Kikki Jung og Hilary Woulfe for seg som vertskap på Schlägergården. Foto: Reidar Martinsen

Lilleaker blir med ett slag et fattigere sted å være når Schlägergården Kafé legger ned virksomheten 28. juni. – Noe av sjelen forsvinner, sier en av mange stamgjester som har blitt forelsket i den verneverdige bygningen midt i Lilleaker sentrum.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2018 kl 09:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Innehaverne er også lei seg. Og begrunner det slik: – Vi har hatt fantastiske fire år, og vi har hatt fulle hus så å si hver eneste dag. Men på en måte er det stedets karakter som feller oss, samtidig som det også er noe av kraften i Schlägergården, sier Hilary Voulfe og forklarer:

– Problemet er at det er tungt å drive her med dårlige kjøkken- og lagerfasiliteter, og ingen utviklingsmuligheter. I og med at bygningene er fredet, kan vi ikke endre på noe som helst, sier Hilary Woulfe.

Med tungt hjerte

– Hvis vi kunne hatt ekstern matproduksjon i tilknytning til bygget så ville det vært mulig å fortsette, men vi har ingen slike muligheter heller, sier Anine Hansson Lunder og legger til at det er trist å gi seg etter fire år hvor man har nedlagt kolossalt mye arbeid.

– Det er med tungt hjerte vi ser oss nødt til å avslutte dette. Det har vært veldig moro og masse hyggelige faste gjester. Vi har fått drøssevis med kommentarer på Facebook fra skuffede gjester etter at vi gjorde det kjent at vi avslutter 28. juni sier Kikki Jung.

– Økonomisk har vi fått dette til, selv om det innebærer lange arbeidsdager, men vi var nå kommet til et punkt hvor vi var nødt til å ta noen grep for å kunne fortsette. Det har vi altså ikke funnet noen løsning på, og da var det bare en utgang for oss, sier Hilary.

– Stort savn

En av stamgjestene er 91 år gamle Randi Krog.

– Dette er veldig leit, sier hun. – Jeg er blitt så glad i dette stedet at jeg er innom nesten hver eneste dag. Og ikke bare jeg. Jeg treffer jo stadig kjente ansikter her. Huset i seg selv er jo en severdighet, og maten som damene her har laget er av beste merke. Det blir et stort savn, sier Randi Krog.

Hva som skjer videre med Schlägergården er uklart. Men det som er helt klart er at fredag 28. juni blir siste dag med servering fra ildsjelene Kikki, Anine og Hilary.

Etter sommeren vil det eneste man finner på Schlägergården, være stillheten.

LES OGSÅ: – Risikosport å bevege seg her!

Slik ble Lilleaker skole sprengt i luften

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord