ANNONSE
Annonse

Lilleaker Lions offisielt hedret i Latvia

EN ÆRE: Harald Nesset (helt til høyre) har nettopp mottatt hedersbevisningen på vegne av Lilleaker Lions.

Lilleaker Lions med Harald Nesset ble offisielt hedret i Latvia med mange notabiliteter til stede.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2019 kl 11:07

ANNONSE
Annonse

LATVIA: Lions Club Oslo Lilleaker har mottatt hederspris fra Utenriksdepartementet i Latvia for sitt arbeid gjennom flere år på Namins, krisesenteret for barn i Byen Auce på grensen til Litauen. Det er fra 80 til 120 barn som er knyttet til krisesenteret.

Fulstendig renovering

Harald Nesset har vært engasjert i arbeidet i Latvia siden 1992 og representerte Lilleaker Lions under prisutdelingen i Riga 25. januar i år.

Det store løftet for krisenteret kom da Lilleaker Lions ble med i arbeidet i 2006.

- Klubben har bidratt mye med midler til drift av krisesenteret, men det største løftet kom da klubben finansierte en total renovering med skifte av hele taket, full renovering innvendig, byttet alle vinduer og dører, revet opp og la nye gulv, elanlegg og nytt sanitæranlegg. Lilleaker Lions har også samarbeidet med andre klubber for å få på plass midler til den fullstendige renoveringen, forteller Harald Nesset.

- Det har gitt alle de frivillige på senteret et kjempeløft, og bidratt til at de nå kan tenke på hvordan de skal hjelpe barna, og ikke bekymre seg over de fysiske forholdene på senteret, sier Harald Nesset.

Les også: Ekte juleglede til barn som virkelig trenger det

Også utdannelse

Videre har Lilleaker Lions satt av midler til å finansiere opphold (kost og losji) for to ungdommer som nå får anledning til å ta universitetsutdannelse i Riga.

- Noe av det viktigste vi kan bidra med nå er å skape muligheter for unge til en videre utdannelse, som kan sikre dem og deres familier en sikker fremtid, sier Einar Eriksen, som leder komiteen for senteret i Lilleaker Lions.

Totalt sett har klubben nå bidratt med cirka 1 million kroner til krisesenteret.

Stor heder

Harald Nesset representerte altså klubben ved utdelingen av hedersbevisning i Riga 25 januar, som skjedde i forbindelse med feiringen av Latvias uavhengighet og som selvstendig stat for 100 år siden (2018). Tilstede var ambassadører og diplomater fra land som har ambassade i Latvia og representanter fra Latvias Utenriksdepartement.

- Latvias nye statsminister Arturs Krišjānis Kariņš holdt tale og Latvias utenriksminister Edgars Rinkēvičs sto for utdelingen av hedersbevisningene. Den norske ambassadøren Kristian Ødegaard var selvsagt tilstede. Ødegård kunne fortelle at det er uvanlig at en slik hedersbevisning blir til personer eller organisasjoner utenfor Latvia. Han ga også stor honnør til Lilleaker Lions for det arbeidet klubben har lagt ned i forbindelse med krisesenteret for barn. Det var veldig hyggelig, sier Nesset.

MED UTENRIKSMINISTEREN: Harald Nesset blir gratulert av Latvias utenriksminister Edgars Rinkēvičssto.

- Lions club Oslo Lillelaker er veldig stolte over å få en slik anerkjennelse fra den øverste ledelsen i Latvia og det er en sterk motivasjon for det videre arbeidet, avslutter Nesset.

Det er ikke første gang Lilleaker Lions mottar pris for sin innsats for barn i Latvia.

Les også: Gjev ærespris til Lilleaker-karer

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

ANNONSE
Annonse