Akersposten

Leter etter Proffen fra et telt i skogen

Proffen er stadig savnet, og nå har eierne flyttet ut i marka for å fortsette letingen. Foto: Privat

– Magefølelsen vår er at han kan være i villastrøk, kanskje i skogkanten, sier Berit Fagerheim. Søket etter Proffen pågår for fullt på tredje uken. Proffens eiere har flyttet ut i marka i håp om å finne igjen kjæledeggen sin.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2019 kl 16:21

SØRKEDALEN/MARKA: Den engelske setteren Proffen (9) har vært savnet siden han forsvant på tur ved Sander gård i Maridalen 17. januar. Det har vært flere troverdige observasjoner av Proffen, som egentlig bor i Sørkedalen. Det har vært observasjoner blant annet i nærheten av Bånntjern og ved Voksen Skog.

Den siste mulige observasjonen som kan være Proffen, ble gjort søndag 3. februar på Gaustadjordene, altså i området mellom Rikshospitalet og Sognsvann.

– Vi har fått inn mye tips. Mye er blitt sjekket ut av saken, men flere av tipsene er troverdige, sier Berit Fagerheim, en av ildsjelene i foreningen Rømlingen, som hjelper til i letingen med mange av sine medlemmer. – Flere har kommet med observasjoner, for eksempel ved Bånntjern, Voksenkollen og Tryvann, og de har beskrevet en liten engelsk setter trikolor med mørke tegninger i ansiktet.

– Det er fremdeles et voldsomt engasjement. Folk drar ut på dagtid og på natten og leter. Eierne til Proffen har også et stort nettverk, og det er mange som hjelper til, sier Fagerheim til Akersposten. – Mange hos oss går lange turer, både på ski og på beina, sprer lapper i postkasser ogprater med folk.

Har flyttet ut for å lete

Nå har Proffens eiere flyttet ut i et telt i marka, der de håper at Proffen skal kjenne gode og velkjente lukter. Derfra leter de videre etter hunden.

Da Proffen forsvant, hadde han på seg en rød sele, men det er slett ikke sikkert han har selen på seg lenger.

– Mulighetene er mange. Han kan ikke ha ikke forsvunnet i løse lufta, sier Fagerheim. Hun har flere teorier om hva som kan ha skjedd med Proffen.

– Kan noen ha tatt ham inn? Vi har opplevd det før. Blir han foret et sted? Overnatter han på en veranda hos noen, et sted hvor det er lunt? sier hun.

– Vi oppfordrer veldig folk til å lete i alle uthus, garasjer, stabbur, dukkehus og andre steder, der Proffen kan ha funnet seg et sted å være. Se også om det er søppelkasser som er veltet eller forsøkt veltet, sier Fagerheim, som forteller at Skiforeningen, Løvenskiold og serveringsstedene i marka er varslet og på utkikk etter fuglehunden som altså er dypt savnet.

Vet du noe om Proffen, ta kontakt med eierne på tlf 91 69 40 04.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...