Akersposten

«Lenge leve tennis, men ikke på Bautatomten»

«Jeg har full forståelse for at noen foretrekker tennis, men er usikker på om jeg helt følger argumentasjonen som brukes i debatten,» skriver Nicolay Jernberg.

«Jeg har full forståelse for at noen foretrekker tennis, men er usikker på om jeg helt følger argumentasjonen som brukes i debatten,» skriver Nicolay Jernberg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2020 kl 10:05

Tenk at vi er så heldige å ha Markaporten rett utenfor døren, en åpning fra by til skog. Her er det aktivitet fra morgen til kveld. Her møtes turgåere, joggere, syklister, skiløpere, idrettsklubber, akeforeningen, barn, pensjonister og mosjonister, og er du heldig kan du se noen idrettsstjerner som løper, sykler eller elghufser oppover og innover.

Til tider er parkeringsplasser både på Bautatomten og skoleplassen fylt til randen; folk vil opp og ut i marka. Og om du får rykninger i unge eller gamle løpebein, finner du alltid en åpen klubb på Facebook som arrangerer gratis trening. Møt opp på Bautatomten å få deg nye bekjentskaper og en god dose intervall opp til Oslos flotteste utkikkspunkt.

At fylkesmannen (statsforvalteren fra 1. januar 2021) anerkjenner egenverdien, er hun slett ikke alene om.

Jeg har full forståelse for at noen foretrekker tennis, men er usikker på om jeg helt følger argumentasjonen som brukes i debatten.

Som trebarnsfar, takker jeg virkelig FAU som kjemper for en tryggere skolevei og tar tak i problemene med stor trafikk, feilparkeringer og dårlig sikrede overganger. Hvordan har det seg da at det samme FAU går aktivt ut og støtter bygging av et gigantanlegg som vil forårsake ytterligere press på en allerede fullpakket infrastruktur?

«Er det greit å si nei til barn som vil drive med idrett?» eller «Et svik mot idretten» er litt av noen påstander i en bydel som har Norges største fleridrettslag med over 5000 medlemmer fordelt på åtte avdelinger innenfor sommer- og vinteridretter, et steinkast unna.

Så er vi over i de mer subjektive betraktningers verden, der skogen er skummel og det foregår uønsket aktivitet? Det er i hvert fall mange velbrukte stier gjennom Markaporten, som benyttes av folk som ikke er reddefor skog og i hovedsak utøver alt annet enn uønsket aktivitet. Jeg synes Vigelandsparken kan være litt skummel på kveldstid, jeg - og der foregår det visstnok skikkelig mye ramp, har jeg hørt. Men vi lar’n stå.

Frp går i bresjen for at når man frivillig har lagt ned mange dugnadstimer og penger på en sak, bør man ha rett på den plassen man ønsker seg. Nå mener de riktignok å ha funnet et fullverdig erstatningsareal for Bautatomten. Himstadjordet ved Bogstad Camping, som i dag brukes av Bymiljøetaten, kan visstnok bli et flott erstatningsareal for gammel grovskog og verneverdige bekkedrag og viktige opplevelseskvaliteter ved Markaporten.

Er det helt på «jordet» å foreslå at dersom Bymiljøetaten ikke skal bruke Himstadjordet lengre, så kan det kanskje komme et flott tennisanlegg på denne plassen? Da vil man spare naturen for inngrep og bevare et område med en viktig funksjon som inngang, adkomstsone og grønn korridor mellom marka og byen.

Nicolay Jernberg
nabo som både benytter og verdsetter Bautatomten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...