ANNONSE
Annonse

Lene Cecilie Mathisen til minne

LENE CECILIE MATHISEN: Hun var overlege ved Oslo Universitetssykehus, Ullevål. Foto: Oslo universitetssykehus

Minneord over Lene Cecilie Mathisen fra Vestre Aker, som i mange år var sentral politiker i bydelen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2018 kl 16:56

ANNONSE
Annonse

Det var usigelig vondt nå på nyåret å få melding om at Lene Cecilie Mathisen måtte gi tapt, bare 48 år gammel etter kort tids sykdom.

Lene var i det sivile en fremragende medisiner, spesialist i anestesiologi, fagansvarlig overlege på Ullevål hvor hun særlig arbeidet med trykktank og utvikling av hyperbarmedisin.

Som småbarnsmor kom hun inn i lokalpolitikken på Røa, satt i tre perioder som folkevalgt i Vestre Aker bydelsutvalg og var leder av Helse- og sosialkomiteen. Hun satt i styret i Vestre Aker Høyre og en periode vara til Stortinget.

Hun hadde sin ideologiske plattform i Høyre og sviktet aldri sine politiske idealer. De som alltid stillte spørsmålet: Er dette til beste for den enkelte og for samfunnet som helhet? Rakrygget og pragamatisk søkte hun de beste avgjørelser, tatt med med menneskelig og kunnskapsbasert innsikt.

Lene var alltid meget godt forberedt, saklig, nøktern og medspillende. Hun var en sterk, lynklar intern stemme med klare meninger. Hun delte raust sine kunnskaper og hadde en enorm arbeidskapasitet. Hun var solid, klok og sindig. En samtale med Lene løftet oss, enten det var om barn, medisin, oppvekst eller ren politikk. Hun var varm og delaktig og hadde utrolig mye å gi.

Gjennom sykdomsåret møtte hun opp når kreftene strakk til, senest på juleavslutningen i desember. Vi takker for forbilledlig innsats for bydelen. Vi føler med hennes nærmeste, hennes mann Svein Arne og deres tre barn Mia, Sigurd og Victoria som har mistet en omsorgsfull, varm og kjærlig kone og mor.

Vi er i dyp sorg over å ha mistet en respektert og kjær kollega.

Hvil i fred, kjære Lene.

På vegne av Vestre Aker bydelsutvalg:

Lars Asbjørn Hanssen (BU-leder) Terje Bjøro( Nestleder) og Elin Horn Galtung (fhv. leder i BU)

ANNONSE
Annonse