«Legevakt til Diakonhjemmet»

Bør det være legevakt på Diakonhjemmet? Ja, mener bydelsutvalgslederne i bydelene Vestre Aker, Ullern og Frogner. Arkivfoto

Diakonhjemmet er i stor utvikling og vil ha kapasitet og mulighet til å drive en legevakt i Oslo vest, mener tre bydelsutvalgsledere i Oslo vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2019 kl 08:10

ANNONSE
Annonse

Det er besluttet at storbylegevakten skal avvikles og at det skal etableres en ny legevakt på Aker sykehus. Dette er en god beslutning. Det betyr at flere mennesker får kortere vei til en legevakt samtidig som at andre får mye lengre vei.

Vi representerer tre bydeler med nærmere 140.000 innbyggere. Våre innbyggere vil med den foreslåtte løsningene få et betydelig dårligere legevakttilbud på grunn av avstand og tidsbruk.

Diakonhjemmet er i stor utvikling og vil ha kapasitet og mulighet til å drive en legevakt i Oslo vest. Samlokalisering med sykehuset er smart. Beliggenheten er ideell ved et trafikk-knutepunkt, det er kort vei for alle i de tre bydelene og det er gode parkeringsmuligheter.
Denne løsningen vil også bidra til at trykket på legevakten på Aker bli mindre og tilbudet totalt i Oslo blir bedre.

En legevakt er byomfattende. Det betyr at uansett hvor man bor så oppsøker man den legevakten som ligger nærmest når uhellet er ute. Det vil også gjelde om både Aker og Diakonhjemmet har hver sin legevakt. Poenget er å lage et tilbud som er best mulig for alle Oslos innbyggere og vi er overbevist om at denne løsningen vil være den beste for hele Oslo

Lars Asbjørn Hansen, BU-leder Bydel Vestre Aker
Carl-Oscar Pedersen, BU-leder Bydel Ullern
Jens Jørgen Lie, BU-leder Bydel Frogner

Hva mener du? Gi ditt svar i gallupen!

Gallup

Bør Diakonhjemmet få legevakt?

Vis resultat

ANNONSE
Annonse