Akersposten

– Jeg er litt spesiell og litt rar, og det syns jeg er kult

Lea Stefine Tryggvason går inn i sommeren som finalist i Miss Norway – og dermed skal det jobbes intenst.

– På grunn av min opplevelser i oppveksten vil jeg gjerne motivere barn og ungdom til å være seg selv og spire og blomstre, sier tidligere Persbråten-elev Lea Stefine Tryggvason. Nå er hun i finalen i Miss Norway.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2019 kl 14:37

OSLO: – Jeg er ikke i denne verden for å sitte på rumpa, sa Lea Tryggvason til Akersposten i vinter, da vi snakket om hvorfor hun hadde kastet seg inn i kampen om tittelen Miss Norway. Hun fortalte om sine år som elev ved Persbråten videregående skole, ikke minst om hvordan hun ble møtt av skolesystemet med sine dysleksi-utfordringer.

– Jeg har lenge slitt med skolen og vært umotivert. Jeg har opplevd at lærere har kalt med «dysleksibarn, og da jeg gikk i første klasse på Persbråten, fikk jeg beskjed om at jeg ikke hadde noe på videregående å gjøre. Men nå sitter jeg her med masse seksere, sa Lea til Akersposten.

Med i finalefeltet

I slutten av mai var det uttak til finalen i Miss Norway 2019. Blant de ni finalistene finner vi navnet til Lea Tryggvason. Hun er mer enn klar til den store finalen 9. august, og hun har ingen planer om å ligge på latsiden i ukene frem mot finalen.

Det som til slutt avgjør hvem som stikker av med tittelen, er delt på flere felter. Meningene til dommerpanelet i Miss Norway teller 30 prosent, mens 10 prosent vektlegges folkets stemmer. Det er altså mulig å stemme på sin favoritt.

De resterende 60 prosentene tillegges kandidatenes innsats innenfor frivillig arbeid, sponsorarbeid, blogging og andre aktiviteter.

– Vi har allerede jobbet med aktiviteter i et halvt års tid, sier Lea, og ramser opp noe av det hun har deltatt i de siste månedene. Lea har vært assistent på sykehjem, hjulpet til hos Dyrebeskyttelsen og jobbet frivillig på Mini-Øya. Hun skal også innom Kirkens Bymisjon, forteller hun.

Å bli behandlet annerledes

– Jeg vil jobbe mest mulig med mennesker, og er veldig opptatt av likestilling mellom mennesker, sier Lea og understreker at hun ikke er en typisk feminist.

– Jeg ønsker å stå for likhet, sier hun og snakker om at det må jobbes med å forhindre at gutter faller ut av skolen og at man i skillsmissesaker må se både fars og mors sider.

– Det skal være likhet mellom mennesker, barn mot barn og voksen mot voksen, sier hun og nevner hvordan hun selv har opplevd å bli behandlet annerledes, blant annet på grunn av dysleksi.

– Jeg har hatt det litt tøft, og det er lett å behandle folk annerledes. Jeg har følt litt på det, sier Lea. – Men det er jo lite i forhold til det som skjer rundt i verden.

Det positive

Med sitt pågangsmot og engasjement ønsker Lea Tryggvason å bruke Miss Norway-konkurransen til å fremme det positive.

Lea Tryggvason.

– Ved å fokusere på det positive vil drømmer starte å leve, sier Lea, som ser for seg at hun kan bli en rollemodell for unge mennesker.

– Jeg vil gjerne være en talsperson og en rollemodell. Jeg er litt spesiell og litt rar, og det syns jeg er kult. På grunn av min opplevelser i oppveksten vil jeg gjerne motivere barn og ungdom til å være seg selv og spire og blomstre, sier hun engasjert.

Hun legger ikke skjul på at hun har lyst til å vinne Miss Norway i august.

– Hva skjer hvis du går til topps?

– Da vil jeg bestemme meg for en organisasjon jeg vil jobbe videre med. Jeg vil prøve å få til noe litt stort, sier Lea. Hun understreker at hun uansett har det veldig gøy mens det står på, og hun lærer mye.

– Det er en stor læringsprosess, ja. Målet mitt er å bli Miss Norway, men jeg syns det er gøy uansett. Konkurransen er hard. Det er flinke jenter som jobber på. Mange er særegne på sine måter, sier hun.

– Hvordan blir sommeren din?

– Den kommer til å bli helt fantastisk! Det kommer til å bli knallhard jobbing, og det blir å jobbe med samarbeidspartnerne min. Nå har også hatt litt skole, tatt opp et par fag, og jeg har jobbet blant annet som vikar på Bjørnsletta skole. Man lærer mye av det. Det er en veldig fin erfaring.

I sommer vil garantert Leas stadig økende følgerskare på Instagram og på bloggen merke at hun er i aksjon både her og der. I skrivende stund har hun mer enn 5000 følgere på Instagram og 12.000 på bloggen.

PS! Ønsker du å gi Lea din stemme som «folkets favoritt»? Da sender du MISSU6 til 1963.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...