Akersposten

– Laserlys kan være farlig

Politiet har to ganger søkt etter dem som bruker laserlys ved Gråkammen stasjon. Illustrasjonsfoto

Politiet ser alvorlig på to tilfeller av bruk av laserlys mot personer på Gråkammen denne uken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2016 kl 10:57

GRÅKAMMEN: To ettermiddager på rad, onsdag og torsdag, denne uken har politiet fått melding fra Gråkammen t-banestasjon om bruk av laserlys mot folk.

«Gråkammen T-banestasjon: Melding om at noen benytter laserlys mot personer på stasjonen. Dette skjedde også i går. Vi undersøker saken,» var meldingen politiet la ut på Twitter torsdag ettermiddag. Et par timer senere meldte politiet at de ikke hadde klart å lokalisere den eller de som benyttet laserlyset og at søket var avsluttet.

Bruk av laserlys mot personer er noe som kanskje kan virke relativt harmløst, men operasjonsleder Gjermund Stokkli hos politiet forteller til Akersposten.no at dette er noe politiet ser alvorlig på.

– Dette kan være farlig, blant annet opp mot flysikkerheten, både når det gjelder fly og helikopter, sier Stokkli, som sier at det i tillegg kan skape frykt hos folk.

– Noen laserlys er så sterke at det kan være skadelig å få i øynene også, sier han.

Les også:

Holmenbekken forurenset av samme firma tre ganger på rad

Utslippsvideoen fikk selskapet til å ombestemme seg


Rottevarsel: Blir bedt om å trekke ned FØR bruk av toalettene

Ville lage 36 kilo marihuana på Holmenkollen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...