Akersposten

Langrenns-ess først opp Mærradalen

I påhengsstafetten Akersposten Mærradalen Opp onsdag kveld var det en kar med fire verdenscupseire som gjorde den aller tyngste jobben. Det ble da også seier – og løyperekord.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2019 kl 14:29

MÆRRADALEN/BOGSTAD: Rundt 80 deltakere sto på startstreken da startskuddet gikk nederst i Mærradalen, like ved Radiumhospitalet. Det var to klasser, lag og individuelt.

Løpet er slik at den som liker å løpe lengst starter, og tre steder underveis henger en ny løper seg på. Laget løper så samlet til mål.

Nytt av året var individuell klasse. Det var altså mulig å løpet hele løpet alene.

Parløp...

De aller sist påmeldte, Pål sine høner, skulle vise seg å bli de sterkeste. Pål Golberg er nemlig ingen hvem som helst, som en av verdens best langrennssprintere. Han har fire verdenscupseire i sprint på merittlisten, den siste like før jul i 2016.

Med seg på laget hadde han sin samboer, Line Sogn Plassen, og et annet par, Ingeborg Kristine Lind og Lars Gurandsrud.

De to parene viste seg altså være en god sammensetning, for det ble løyperekord for Pål sine høner i den rundt fem kilometer lange løypa opp Mærradalen.

– Det ble et hardt løp, det var fin stigning oppover Mærradalen, sier Golberg, som kan fortelle at han fikk god matching av representanten for et juniorlag fra Røa i starten av løypa.

– Det var ikke lunting, nei, det var bra tempo! sier Golberg, som kan se på klokken at han har hatt en snittpuls på 180.

De fire er ikke ukjente med å trene både løping, på ski og rulleski i Nordmarka.

– Vi går en del på rulleski innover her, sier Ingeborg Kristine Lund og peker innover Sørkedalen. Både hun og resten av laget er spesielt imponert over Golbergs samboer, Line, som var gjennom en fødsel i februar.

Det var første gang de fire deltok i dette løpet, men det kan fort bli flere ganger.

– Nå har vi kanskje etablert en tradisjon, er de fire enige om – og oppfordrer enda flere til å ta utfordringen og løpe Mærradalen Opp neste år. De var mest imponert over at man kunne løpe så langt i skoglige omgivelser, i byen, uten å krysse en eneste vei.

– Mærradalen er en bra dal! sier Gurandsrud.

– Gøy da!

Det var flere langrennsløpere i løypa. De fire 15-åringene fra Røa IL, Olivier Bratli, Michael Trandokken, Jakob Nordby og Henrik Engen har løpt sammen her de siste tre årene.

– Hvordan var det å løpe denne gangen?

– Det var jo helt jæv…, smiler Michael. – Men det vet vi jo på forhånd. Michael fikk æren av å være starteren på laget, altså den som løp hele distansen.

– Men det er gøy da! smiler han, og de andre er enig.

De fire gutta mener de endte rundt 10.plass, og de syns det er gøy med sånne løp utenom langrennssesongen.

– Sosialt er det også, sier Oliver og peker mot mengden med mer eller mindre sliten deltakere som er samlet ved grillen.

Vinnerne:

Det var fire klasser, og her er vinnerne:

Lag: Pål sine høner, 18.31
Lag, åpen klasse: Røa gutter junior 19.07
Jenter/kvinner: Eva Skaugvold 22.17
Gutter/menn: Oscar Pladsen Gussiaas 19.52

De fire 15-åringene fra Røa IL, (fra v.) Oliver Bratli, Michael Trandokken, Jakob Nordby og Henrik Engen er rutinerte deltakere i Mærradalen Opp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...