Akersposten

- Oppsiktsvekkende om Lan Marie Berg visste om koronaen allerede i januar

TVILENDE: At opparbeidelsen av denne veistrekningen med stubbene igjen er utsatt på grunn av koronaen, som Lan Marie Berg (til høyre) sier, kan ikke medføre riktighet mener Camilla Wilhelmsen. Portrett Lan Marie Berg: Sturlason. Foto: Vidar Bakken

Det kom tilsynelatende frem da Camilla Wilhelmsen (Frp) denne uken ville vite når oppstart av opparbeidelse med utvidet vei fra Peder Ankers plass mot Bogstad skulle starte.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

BOGSTAD: De meterhøye stubbene i Sørkedalsveien har i flere år vært til hinder for trafikkavviklingen, siden trærne i alleen mellom Bogstad Camping og golfbanen døde ut og ble tatt ned for 13 år siden. I 2018 tok Camilla Wilhelmsen (Frp) sammen med Frps lokalpolitikere et initiativ for å få fjernet stubbene, inntil prosjektet med utvidet veibane ble gjennomført. De var til og med villig til å bekoste fjerning og fresing om de fikk tillatelse. De hadde et anbud på 30 000 kroner for arbeidet.

Les saken: - Nå må vi få fjernet de gamle stubbene

Byråden: - Det haster

Det ble tilsynelatende fortgang i prosessen da Wilhelmsen som medlem av bystyrets byutviklingskomité, stilte spørsmål til byråden for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg (MDG) i mars 2018:

- Jeg viser til bystyresak 119/16 Sørkedalsveien fra Peder Ankers plass mot Bogstad. Dette er en trafikkfarlig strekning som bystyret for snart to år siden vedtok reguleringen av. Når vil byrådet starte opp arbeidet, og hva er kostnadsoverslaget? Er midlene avsatt i budsjett?

Byråd Lan Marie Berg svarte:

- Jeg er klar over at vegstrekningen har utfordrende utforming som gir dårlig trafikksikkerhet, og jeg er enig med bystyrerepresentant Wilhelmsen i at det haster å sette i gang med arbeidet. Jeg har derfor bedt Bymiljøetaten om å prioritere dette prosjektet. Budsjettmidler for planleggingsfasen er satt av, og kostnadsoverslaget for byggingen vil bli avdekket i denne fasen.. Det kan imidlertid ta noe tid før prosjektet er klart for bygging.

Anleggsstart 2020

- Jeg ble beroliget med dette svaret i første omgang, særlig da byråden var klar over at dette var en strekning med dårlig trafikksikkerhet. Jeg forventet at dette ville gi resultater, særlig når hun hadde gitt Bymiljøetaten beskjed om å prioritere arbeidet. I løpet av det neste året kunne jeg ikke se noe sted at det skjedde noe med prosjektet, og i mai 2019 stilte jeg på nytt spørsmål til byråden, sier Wilhelmsen.

Spørsmål:

- Jeg viser til tidligere svar om opparbeiding av Sørkedalsveien fra Peder Ankers plass mot Bogstad. Det er nå tre år siden bystyret vedtok reguleringen av denne strekningen, og det haster med utbedring, da veistrekningen er trafikkfarlig. Midler skulle i følge svar i notat 283 fra 2018 spilles inn i budsjettprosess, men jeg kan ikke se at det er satt av midler i dette reviderte budsjettet. Hva er årsaken til det, og når vil strekningen bli utbedret?

Byråd Lan Marie Berg svarer:

- Jeg deler representant Wilhelmsens ønske om behovet for oppstart av arbeid med Sørkedalsveien fra Peder Ankers plass mot Bogstad, ikke minst av hensyn til trafikksikkerheten for gående og syklende på denne strekningen. Som nevnt i notat 283/2018, er opparbeidelse bestilt av Bymiljøetaten, og jeg kan informere om at Bymiljøetaten planlegger anleggsstart for prosjektet i 2020 og ferdigstillelse i 2021.

Ville vite eksakt

- I og med at det nå var blitt høst, og det var lovet anleggsstart i 2020, så ville jeg vite eksakt når dette arbeidet ville bli satt i gang. Jeg stilte på nytt spørsmål til Lan Marie Berg i møtet onsdag 9. september.

Spørsmålet er hentet fra gårsdagens utspørring i komiteen og refereres fra opptaket på Teams-møtet i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg:

Wilhelmsen spør:

- Det går på Sørkedalsveien fra Peder Ankers plass til Bogstad. Det skulle være anleggsstart i 2020. Vi begynner å nærme oss slutten på 2020, og jeg skulle gjerne vite eksakt når anleggsstart er.

Byråd Lan Marie Berg svarer:

- Det var planlagt oppstart for gjennomføringsfasen for prosjektet i 2020, men dessverre er prosjektet forsinket på grunn av koronautbruddet. Siste tilbakemelding fra Bymiljøetaten er at de tar sikte på oppstart av gjennomføring i løpet av 2021. Jeg har ikke noe mer eksakt svar enn det. Det blir en god stund til.

Oppsiktsvekkende

Akersposten skrev i januar 2020 om den samme strekningen, hvor Bymiljøetaten informerer om at antatt byggestart blir i 2021 og ikke i 2020.

Les saken: I 2021 blir «proppen» fjernet

- Da er det jo oppsiktsvekkende om Lan Marie Berg visste om koronaen allerede i januar og at det er årsaken til forsinkelsen. Det er jo håpløst å skylde på korona, når det allerede i januar var klart at det ikke ville bli oppstart dette året. Det henger ikke på greip det hun sier og det hun gjør, eller rettere sagt ikke gjør. Dette betyr at det hun sier er at et prioritert prosjekt i 2018 skal starte gjennomføring i 2021. Det er jeg svært skeptisk til, hvis hun fortsatt kan skylde på koronaen, sier Wilhelmsen, som ikke kan forstå at etaten i det minste kan fjerne stubbene i veien.

- Hvis hun fremdeles er bekymret for trafikksikkerheten, da kan hun vel be etaten fjerne stubbene i veien nå før vinteren. De skal jo bort uansett. Da er i hvert fall noe gjort, som kan bedre forholdene på denne strekningen i Sørkedalsveien.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...