ANNONSE
Annonse
Akersposten

«La Tingstuveien leve»

La Tingstuveien være og bygg heller skole på østsiden av båtopplagstomten, mener Høyre-politikerne Roger Mollan-Olafsen og Carl Oscar Pedersen. Det vil altså si til høyre, inn mot skogen på Bygdøy, på denne fremtidsillustrasjonen for Skøyen.

Bygg heller skole på den nåværende båtopplagstomten på Skøyen, og dropp ekspropriering av boliger i Tingstuveien, mener Roger Mollan-Olafsen og Carl Oscar Pedersen (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2017 kl 11:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

12. juni 2017 la Oslo kommune frem sin Områderegulering for Skøyen med en frist like over sommeren.

Saken fikk en dramatisk vending da beboere i Tingstuveien oppdaget at kommunen planla å rive en rekke boliger i veien for å bygge en skole og en barnehage. Argumentet var at man trengte en tomt for å bygge en etterlengtet skole.

Det er merkelig at denne saken er håndtert på denne måten. Det har ikke vært signalisert noen steder at dette lå i kortene, tross mye kontakt mellom PBE og bydel de siste årene. I tillegg er det svært overraskende fordi Oslo kommune eier store deler av båtopplaget i Bestumkilen bare noen hundre meter unna.

Vi mener at det beste vil være å bygge skolen på østre del av dagens båtopplag, nær naturområdet på Bygdøy og i nærheten til sjøen og med adgang til alle de aktiviteter som Bestumkilen og Oslofjorden byr på. Da slipper kommunen å kjøpe tomt for skole.

Barnehagen er allerede tenkt i området. La Tingstuveien være en del av Småhusplanen og legg offentlig infrastruktur i Bestumkilen til glede for alle.  Da beholder kommunen tomten også for generasjoner som kommer. Og et hjertesukk, hvorfor ta andres boliger for å bygge skoler og samtidig selge egen tomt til andre for å bygge boliger? Det er noe uetisk ved dette.

Roger Mollan-Olafsen (H)
Bydelsutvalget i Ullern

Carl Oscar Pedersen (H)
Oslo bystyre og leder i bydelsutvalget i Ullern

LES OGSÅ: Folkemøte om Tingstuveien: "Utbyggerstyrt", "utbyggerstyrt", "utbyggerstyrt"

ALS-syke Cathrine med nytt, åpent brev til Erna