Akersposten

«La Tingstuveien leve»

La Tingstuveien være og bygg heller skole på østsiden av båtopplagstomten, mener Høyre-politikerne Roger Mollan-Olafsen og Carl Oscar Pedersen. Det vil altså si til høyre, inn mot skogen på Bygdøy, på denne fremtidsillustrasjonen for Skøyen.

Bygg heller skole på den nåværende båtopplagstomten på Skøyen, og dropp ekspropriering av boliger i Tingstuveien, mener Roger Mollan-Olafsen og Carl Oscar Pedersen (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2017 kl 11:40

12. juni 2017 la Oslo kommune frem sin Områderegulering for Skøyen med en frist like over sommeren.

Saken fikk en dramatisk vending da beboere i Tingstuveien oppdaget at kommunen planla å rive en rekke boliger i veien for å bygge en skole og en barnehage. Argumentet var at man trengte en tomt for å bygge en etterlengtet skole.

Det er merkelig at denne saken er håndtert på denne måten. Det har ikke vært signalisert noen steder at dette lå i kortene, tross mye kontakt mellom PBE og bydel de siste årene. I tillegg er det svært overraskende fordi Oslo kommune eier store deler av båtopplaget i Bestumkilen bare noen hundre meter unna.

Vi mener at det beste vil være å bygge skolen på østre del av dagens båtopplag, nær naturområdet på Bygdøy og i nærheten til sjøen og med adgang til alle de aktiviteter som Bestumkilen og Oslofjorden byr på. Da slipper kommunen å kjøpe tomt for skole.

Barnehagen er allerede tenkt i området. La Tingstuveien være en del av Småhusplanen og legg offentlig infrastruktur i Bestumkilen til glede for alle.  Da beholder kommunen tomten også for generasjoner som kommer. Og et hjertesukk, hvorfor ta andres boliger for å bygge skoler og samtidig selge egen tomt til andre for å bygge boliger? Det er noe uetisk ved dette.

Roger Mollan-Olafsen (H)
Bydelsutvalget i Ullern

Carl Oscar Pedersen (H)
Oslo bystyre og leder i bydelsutvalget i Ullern

LES OGSÅ: Folkemøte om Tingstuveien: "Utbyggerstyrt", "utbyggerstyrt", "utbyggerstyrt"

ALS-syke Cathrine med nytt, åpent brev til Erna

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...