Akersposten

Kort ventetid på korona-test

Lege Stig Asplin, fastlege på Skøyen helsesenter og for tiden leder for feberpoliklinikken i Oslo vest. Foto: Privat

Nå er det igjen kort ventetid på å få testet seg for korona i Oslo, ifølge Oslo kommune. Lederen for feberpoliklinikken i Oslo vest bekrefter dette.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2020 kl 20:58

OSLO: Tirsdag nådde Oslo kommune målet om testkapasitet på 1,5 prosent av befolkningen. Ventetiden for å få test er redusert og ligger nå på mellom 1 og 4 dager. Helsebyråd Robert Steen (Ap) forventer at ventetiden vil gå ytterligere ned de neste dagene.

At ventetiden nå er gått ned, kan leder for feberpoliklinikken i Oslo vest, Stig Asplin, bekrefte.

– Det stemmer at vi før helgen hadde et etterslep. Etter at man kunne bestille korona-test selv på nett, eksploderte det i antall henvendelser. Det var vi ikke helt forberedt på, sier Asplin.

– Men vi har evne til å brette opp ermene, og det har vi gjort. I løpet av mandag og tirsdag denne uken er vi kommet ajour, sier han.

Det betyr i praksis at man i løpet av dagen onsdag har fått time enten samme kveld eller torsdag.

Til Akersposten sier Asplin at det er viktig å få ut budskapet om at det nå er kort ventetid på å få korona-testet seg.

Ikke misforstå

I en pressemelding skriver Oslo kommune at det er åpnet flere nye teststasjoner i byen de siste dagene, blant annet på Hjortneskaia og på Blindern.

Det understrekes i pressemeldingen at ved symptomer skal man i karantene, selv med negativt testresultat.

– Her er det mange som misforstår reglene. Personer med symptomer på korona må være i karantene til de er symptomfrie. En negativ test fører ikke til at man kan gå på jobb eller skole. Det er viktig at dette ikke misforstås. Har du symptomer må du være i karantene til du er symptomfri, sier Steen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...