ANNONSE
Annonse
Akersposten

Kort ventetid på korona-test

Lege Stig Asplin, fastlege på Skøyen helsesenter og for tiden leder for feberpoliklinikken i Oslo vest. Foto: Privat

Nå er det igjen kort ventetid på å få testet seg for korona i Oslo, ifølge Oslo kommune. Lederen for feberpoliklinikken i Oslo vest bekrefter dette.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2020 kl 20:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Tirsdag nådde Oslo kommune målet om testkapasitet på 1,5 prosent av befolkningen. Ventetiden for å få test er redusert og ligger nå på mellom 1 og 4 dager. Helsebyråd Robert Steen (Ap) forventer at ventetiden vil gå ytterligere ned de neste dagene.

At ventetiden nå er gått ned, kan leder for feberpoliklinikken i Oslo vest, Stig Asplin, bekrefte.

– Det stemmer at vi før helgen hadde et etterslep. Etter at man kunne bestille korona-test selv på nett, eksploderte det i antall henvendelser. Det var vi ikke helt forberedt på, sier Asplin.

– Men vi har evne til å brette opp ermene, og det har vi gjort. I løpet av mandag og tirsdag denne uken er vi kommet ajour, sier han.

Det betyr i praksis at man i løpet av dagen onsdag har fått time enten samme kveld eller torsdag.

Til Akersposten sier Asplin at det er viktig å få ut budskapet om at det nå er kort ventetid på å få korona-testet seg.

Ikke misforstå

I en pressemelding skriver Oslo kommune at det er åpnet flere nye teststasjoner i byen de siste dagene, blant annet på Hjortneskaia og på Blindern.

Det understrekes i pressemeldingen at ved symptomer skal man i karantene, selv med negativt testresultat.

– Her er det mange som misforstår reglene. Personer med symptomer på korona må være i karantene til de er symptomfrie. En negativ test fører ikke til at man kan gå på jobb eller skole. Det er viktig at dette ikke misforstås. Har du symptomer må du være i karantene til du er symptomfri, sier Steen.