Akersposten

«Korridorpolitikk med barn og unge som innsats»

Ivrige barn på HTKs tennisanlegg i Bjørnveien. «HTK har hundrevis av barn på venteliste og må antakelig skalere ned dagens tilbud ytterligere dersom søknaden forkastes,» skriver HTK-medlem Jørgen Arnesen i innlegget. Foto: Privat

Førstkommende tirsdag vil Byrådet beslutte hvorvidt Holmenkollen Tennisklubbs søknad om å bygge nytt idrettsanlegg ved Midtstuen i Oslo skal godkjennes eller ikke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2020 kl 09:43

Historien i denne saken er lang, kostbar og vitner om korridorpolitikk med barn og unge som innsats.

Holmenkollen Tennisklubb har i en årrekke arbeidet med planer om å flytte tennisanlegget til Bautatomten ved Midtstuen stasjon i Oslo. Klubben har brukt tusenvis av dugnadstimer og mange millioner kroner for å realisere ønsket om et bedre idrettstilbud. Formålet med planene til klubben har vært å legge til rette for at flere barn og unge kan spille tennis.

Klubben ble stiftet i 1936 og har I dag cirka 800 medlemmer og blir drevet som en ideell organisasjon på linje med alle andre idrettsklubber i landet. Dugnadsinnsatsen er betydelig. Faktum er at i dag står hundrevis barn på ventelister for å delta i organisert idrett da kapasiteten til klubben er sprengt. Det er derfor vi ønsker å utvide tilbudet.

Bautatomten ligger også nær tilknyttet blant annet Midtstuen ungdomsskole som har kritisk behov for kroppsøvingsarealer. Tennisklubben har forpliktet seg til å gi skolen tilgang til cirka 1300 m2 hall i skoletiden. Rektor er selvfølgelig svært skuffet over byrådets plutselige helomvending. Svendstuen, Slemdal og Holmen barneskole ligger også i nærheten - og vil også være ivrige brukere av anlegget. I tillegg ligger Bautatomten like ved Midtstuen stasjon som gjør transport frem og tilbake praktisk og miljøvennlig.

I juni 2017 vedtok Bystyret mot kun én stemme at (Rødt) HTK kunne flytte klubben til Midtstuen og Bautatomten. Et lite antall naboer klaget vedtaket inn for Fylkesmannen, men alle klager som gjaldt manglende utredning av hensyn til friluftsliv, miljø, naturmangfold, dyreliv, bekkeløp og forhold til andre kommunale planer og føringer ble avvist.

Det eneste Fylkesmannen ga klagerne medhold i var at kommunens vurderinger vedrørende barn og unges interesser ikke kunne anses for å være tilstrekkelige. Fylkesmannen slo fast at siden det ikke stilles erstatningsareal så medfører det skjerpede krav til både utredningen og skjønnsutøvelsen. Dette forholdet har klubben nå utredet og redegjort grundig for i den nye planen som nå ligger til beslutning. Det er nettopp hensynet til barn og unges interesser som er hovedgrunnen til at tennisklubben vil bygge anlegget. Argumentet om erstatningstomt faller totalt på sin egen urimelighet da Bautatomten i dag fremstår som utrivelig, forsøplet og er i beste fall en gjennomfartsåre til Midtstuen stasjon.

Undertegnede er oppvokst og bor i området, og kan som tusenvis av andre beboere bekrefte at tomten ikke benyttes av noen.

I planforslaget som nå er fremmet er fotavtrykket til anlegget blant annet redusert fra 19 til 5 mål. I tillegg har HTK tatt høyde for en rekke andre momenter, blant annet lagt vesentlig vekt på miljøhensyn. Det er viktig å fremheve at HTK planlegger å selvfinansiere byggingen da klubben vil selge dagens tomt til utvikling. Dette prosjektet vil med andre ord ikke belaste et allerede stramt Oslo-budsjett.

I forrige uke fremmet Byrådet ved Hermstad (MDG, vikar for Hanna Marcussen som fremmet saken i første runde) i spissen sin innstilling om at søknaden ikke bør støttes. Det tragiske og paradoksale er hvordan Byrådet kan snu slik i en sak som de støttet helhjertet de siste seks årene, tatt i betraktning at ny søknad tar høyde for Fylkesmannens innsigelser. Som det har fremkommet i media har flere politikere de siste dager ytret seg kritisk til Byrådets behandling. Dette har medført at den endelige saksbehandling utsettes til førstkommende tirsdag.

Oslo Kommune har virkelig løftet sin satsning på idrett og idrettsanlegg de siste årene rundt omkring i byen vår. Det skal våre folkevalgte ha stor honnør for. Når Byrådet diskuterer saken på tirsdag, bør de tenke på følgende:

1) HTK har hundrevis av barn på venteliste og må antakelig skalere ned dagens tilbud ytterligere dersom søknaden forkastes.

2) Bautatomten (kun 5 mål) som HTK ønsker å bygge på benyttes ikke av noen i dag og nødvendige miljøhensyn er tatt i betraktning.

3) Prosjektet vil ikke belaste kommunens allerede stramme budsjett.

Undertegnede har vært medlem av HTK i femogtredve år, bor et stenkast unna klubben og har to unge døtre som er ivrig tennisspillere. Jeg vet jeg snakker for tusenvis av andre i bydelen vår som inderlig ønsker at Bystyret gir oss den støtten vi fortjener.

Jørgen Arnesen

LES OGSÅ:

"Fakta om tennisanlegg på bautatomten"

– Et svik mot barn og ungdom

HTK-leder: – Det er fortvilende

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...