ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Korona-festene» i Oslo vest kostet bydelen en halv million

Korona-smitten spredte seg på flere private fester tidlig i august i Bydel Vestre Aker. Det ble kostbart å rydde opp i i etterkant.

Da tilsammen 53 mennesker ble registrert korona-smittet etter de fire festene i Bydel Vestre Aker tidlig i august, startet jobben med å spore opp og varsle deltakere. Det ble dyrt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2020 kl 10:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: Det er P4-nyhetene som har bedt Bydel Vestre Aker om å beregne hvor mye ekstra kostnader bydelen fikk etter smitteutbruddet i starten av august. Rundt 150 mennesker deltok på tilsammen fire private fester, og det førte til mer enn 500 smittede. De fleste av disse var deltakere på en av disse festene.

Til P4-nyhetene sier bydelsdirektør Elisabeth Vennevold at smittesporingsjobben kostet bydelen opp i mot en halv million kroner.

– Dette er kostbart. Tallene gjelder jo bydelen vår, så hvis man tilføyer tall for testkapasitet, analyse og potensielt folk i karantene som ikke kan være på jobb, så vil jo det ha helt andre samfunnskostnader, sier Vennevold.

Ettersom dette var private arrangementer, fantes det ingen lister over deltakere.

– Vi måtte jo lese oss gjennom veldig mange personer vi ikke visste hvem var. Så vi var helt avhengig av at vi fikk opplysninger fra andre festdeltagere, sier Vennevold.

Les hele saken på P4