ANNONSE
Annonse

Komplett kaos ved Holmen skole

KAOS: Hele veien er full av feilparkerte biler, samtidig som det er stor trafikk mot skolen. På samme tid kjører biler fra "kiss and ride" og møter motgående trafikk i en fil. Bak fotografen er det også biler på vent, som skal andre veien. Foto: Vidar Bakken

Akersposten skulle sjekke om det var hold i påstandene om at det var kaotiske tilstander rundt Holmen skole morgen og ettermiddag. Det var kaotisk ja.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2019 kl 14:41

ANNONSE
Annonse

HOLMEN: Akersposten ble varslet om at nabolaget til Holmen skole har sett seg grundig lei på forholdene i Bjørnveien. Årsaken skulle være manglende fremkommelighet, inne- og utestenging fra egen avkjørsel, samt at skolebarn befinner seg i et virvar av trafikk. Når adkomst til eiendommer blir sperret, kan det også få fatale konsekvenser om ikke utrykningskjøretøyer kommer frem i en kritisk situasjon.

Alt på grunn av at «ingen» respekterer «parkering forbudt», som gjelder i hele området. Naboer mener at mange biler står langt utover det som kan karakteriseres som rimelig tid for "av- og pålessing". I tillegg er det rettet kritikk mot Bymiljøetatens håndheving av P-forbudet, hvor parkeringsvakter svært sjelden er på stedet. Noen vil ha stoppforbud rundt skoleområdet. Andre mener at kapasiteten på «Kiss and ride» med plass til 8 biler er alt for lite og må økes.

Akersposten hadde i 2018 en rekke artikler om trafikksituasjonen rundt skolen.

Les også: Bjørnveien: Skolebussen kjørte seg fast, og barna måtte ut i veien

Fikk smake kaoset

Akersposten ankom området med bil klokken 16.10 tirsdag ettermiddag og fikk smake kaoset med en gang. På venstre side av Bjørnveien sto det biler parkert så langt øyet rakk. Helt øverst sto to busser som ventet på barn som skulle fraktes hjem. En bil stakk frem nesen fra «Kiss and ride» - området. Den rygget litt tilbake da den fikk øye på meg. Oppe ved bussene var to biler på vei inn i min fil. Bak meg hadde jeg to biler. Et øyeblikk føltes situasjonen fastlåst. Jeg hadde i prinsippet rett til å kjøre og blinket med lysene for å vise at jeg var på vei gjennom. De to bilene oppe ved bussene skjønte tegninga. Begge bilene rygget så jeg fikk fri passasje. Så var det å finne parkering i et område med parkering forbudt. På den lille parkeringsplassen til Holmenkollen Tennisklubb var det en liten glippe (Unnskyld HTK. Sto der bare en liten stund).

- Hva kan vi gjøre?

Og kaoset avtok ikke med det første. Biler, barn og voksne blandet sammen i en mølje. I «kiss and ride»-feltet var det dobbelt sett med biler. Noen hadde parkert og forlatt bilen. Noen ventet. Andre biler var på vei inn på plassen og flere på vei ut i veien som mer eller mindre var blokkert med biler. Lenger bort i Bjørnveien, også med P-forbud, snek barn seg mellom de parkerte bilene i den fortausløse veien. En forelder på vei med barn mot bilen så at Akersposten dokumenterte kaoset med kamera.

- Hva skal vi gjøre da? Vi har ikke noe alternativ fra der vi bor. Vi må jo få hente seksåringen.

OOOPS: Dette går dårlig. Her er det vel bare å rygge. Foto: Vidar Bakken

Innstendig oppfordring

Rektor ved Holmen skole, Tor Tangen, skole er bekymret for situasjonen.

- Jeg ser svært alvorlig på dette. Det er en stor utfordring for skolen, særlig nå som det blitt så kaldt og flere kjører til skolen, i tillegg til at det tidvis er dårlig brøytet. Jeg frykter at det skal skje en ulykke med så mange barn mellom alle bilene. Dette er også problematisk for naboer, som flere ganger har opplevd å ikke kunne komme ut eller inn til egen bolig på grunn av parkerte biler, sier Tangen

- Senest i går sendte jeg en melding til foreldrene med en innstendig oppfordring om å ikke parkere i dette området, men heller bruke lokale veier hvor det er tillatt å parkere. Det samme gjorde jeg før jul. Samtidig jobber jeg mot politikerne for å få Bymiljøetaten opp hit og vurdere hele reguleringen for området på nytt, fortsetter rektor.

Politiske føringer

Han er enig med naboene i at kapasiteten på «Kiss and ride» er for liten.

- Det hadde vært mulig å legge fortauet inn mot skolen og utvide kapasiteten der blomsterbedet er i dag. Samtidig er det fra politisk hold føringer, hvor det ikke er noe ønske om å legge til rette for mer parkering nær skolene. Noe av problemet er også at det er dårlig kollektivdekning i området, sier Tangen.

KISS AND RIDE: Noen har parkert, noen venter og noen kjører. Foto: Vidar Bakken

I dag er det cirka 550 elever ved skolen, fordelt på 1 – 4. trinn. En del av elevmassen er fra Slemdal skole, som er under ombygging. Disse elevene blir i stor grad tilkjørt og hentet med busser, som også sliter med framkommelighet i veien, samtidig som bussene tar en stor del av veibanen, parkert under påvente av elevene.

- På morgenen har vi mange følgegrupper med elever fra nærområdet. Samtidig er det mange elever som bor langt unna skolen, som blir fraktet med bil. Det er snakk om barn fra fem seks år til ti år. Mange av disse kan naturligvis ikke komme eller dra hjem på egen hånd. Med forskjellige tider på AKS er det små muligheter til å arrangere hentegrupper på ettermiddagen. Vi har som sagt oppfordret foresatte om å parkere på lokale veier hvor det er tillatt å parkere, for så å hente eller bringe barna til skolen, sier Tangen.

Bymiljøetaten må komme

Han har hatt møter med skolens naboer for å finne løsninger på parkeringsproblemet og manglende fremkommelighet.

- En løsning kan være at veien forbi skolen blir regulert med enveiskjøring. Bymiljøetaten bør også i større grad håndheve parkeringsforbudet i Bjørnveien. Bøtelegging virker preventivt, men har bare en kortvarig effekt når det skjer sporadisk. Jeg hadde ønsket at Bymiljøetaten kunne komme opp hit og se trafikkavviklingen med egne øyne, for å kunne danne seg et bilde om det er gjort en riktig vurdering med hensyn til skilting og regulering. De har fått mange henvendelser om dette fra nabolaget, sier Tangen, som håper politikerne snart vil ta saken på fullt alvor.

Les også:

P-forbud i hele Bjørnveien

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

ANNONSE
Annonse