Akersposten

«Komplekst og kaotisk både for gående, syklende, biltrafikk og bane»

Venstre er opptatt av og har et stort engasjement for utviklingen av Slemdal og Slemdalkrysset. I dag er det en kompleks og kaotisk situasjon både for gående, syklende, biltrafikk og bane i området.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Vestre Aker Venstre har blitt spurt av Moderasjonsgruppen Slemdal om sitt syn på områderegulering Slemdal. Her er svaret:

For Venstre er det sentrale at Slemdal utvikles til et godt senter for de som bor i området, og med en velfungerende trafikkløsning.

Venstre vil at Slemdal skal utvikles innenfra og ut, det vil si at det er en forutsetning at rekkefølgebestemmelsene ikke fravikes. Det må ikke igangsettes bygging før de trafikale problemene og kollektivsituasjonen er løst. Planen må også ivareta behovet for ny sosial infrastruktur.

Venstre mener at trafikken bør løses med en lokk-løsning, selv om dette er en mer kostbar og tidkrevende løsning enn en løsning med bro. En bro-løsning vil være svært dramatisk, og vil gjøre Slemdal om til en trafikkmaskin, som vi mener må være en uaktuell løsning.

Planprogrammet har redusert det opprinnelige planområdet betydelig, og dette støtter Venstre. Vi mener at 4-6 etasjer i delområde 1 kan være akseptabelt, men dette er avhengig av at volumoppbygging og utearealene er gode og at det legges til rette for livet mellom husene. Høyder over 4 etasjer må plasseres der hvor det passer best med omgivelsene rundt, og det mener vi er vest for banen nær dagens Slemdal Senter. Delområde 2 er skissert med 3-5 etasjer. Venstre mener at høyden er i overkant i grensen til småhusområdet, og ønsker 3-4 etasjer, med 3 etasjer i randsonen. Det er vesentlig at volumene bygges ned mot småhusbebyggelsen i ytre sone.

Venstre mener at det bør reguleres for flere mindre leiligheter i området. Dette er et behov i et samfunn der stadig flere er aleneboende.

Det må være en forutsetning at vernet bebyggelse ivaretas, og at det settes strenge miljøkrav til utbyggingen. Det må lages en plan for bevaring av eksisterende vegetasjon, og gode grøntarealer må opparbeides. Dette av hensyn til skolen, men også for å skape gode boligområder med utearealer som stimulerer til lek og aktivitet, noe som er en mangel i en stor del av Oslos nye boligområder.

Astrid Seeberg
Vestre Aker Venstre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...