ANNONSE
Annonse

– Kommer til å bli mye hamring og dunking

Den siste rest av 50-tallsblokken klamrer seg fast ved Røa torg, men dagene er talte. Foto: Fredrik Eckhoff

Den siste velkjente, gule 50-tallsblokken ved Røa torg forsvinner helt innen uken er omme. Nå skal det graves, sprenges og fjernes masse.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2018 kl 21:02

ANNONSE
Annonse

RØA: Det er ikke mye igjen av den siste av de to gule blokkene ved Røa torg. I disse dager rives den siste, der det blant annet var butikker for leker, bøker og sko i mange år. Når denne uken er ferdig, er det bare Samfunnshus Vest som står igjen ved torget.

Jarle Johansen, daglig leder i Røa Centrum, som står bak utviklingen av Røa torg, forteller at rivingen av den siste blokken går etter planen.

Saken fortsetter under bildet.

På torget foran Samfunnshus Vest har det vært en underjordisk garasje, som nå kommer til syne.

Kommer til å bli støy

Når den er jevnet med jorden, begynner jobben med å få ut masser, slik at det blir plass til de planlagte to etasjene under torget. Det nederste skal inneholde garasje, den øverste skal bli butikker.

– Torgdekket skal løftes litt, slik at det kommer på høyde med førsteetasje på samfunnshuset, sier Johansen.

Ettersom det var et garasjeanlegg under en stor del av torget fra før, har man allerede kommet seg litt ned i terrenget. Johansen anslår at man må fjerne masse tilsvarende omtrent halvannen etasje til.

– Det blir helt sikkert sprenging, og det skal spuntes. Det kommer til å bli mye hamring og dunking, sier han. Blant annet skal det spuntes inn mot samfunnshuset og mot stasjonsområdet. Det er arbeid som ikke går lydløst for seg.

Saken fortsetter under bildet.

På tomten på sørsiden av torget fjernes fremdeles masse – og det bores etter jordvarme.

Bores etter varme

Når det gjelder tomten på sørsiden av Tore Hals Mejdells vei, hvor det allerede har vært jobbet siden høsten 2017, er det meste av sprengningsarbeidet unnagjort.

– Men vi er ikke helt ferdige. Fortsatt er det mye masse som skal ut fra tomten. Nå bores det for jordvarme, sier Johansen.

LES OGSÅ: To år med riving og bygging på Røa torg

ANNONSE
Annonse