Akersposten

– Kommer til å bli dypt savnet

En helt spesiell og vemodig dag lørdag for både driver og stamgjester. Fra v: Daglig leder Haifen Qian, Leif Jan Bjørnson, Rodney Lobo, Pia Clausen og Tore Clausen. Foto: Fredrik Eckhoff

– I morgen er det stengt her. Vi er usikre på hva som skjer nå, sier en av mange trofaste stamgjester på Bakkekroen, Rodney Lobo. Lørdag var siste dag for den kjente og kjære kroen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2021 kl 15:19

SMESTAD: Korona-pandemien har krevd nok et offer. Tidligere har driverne av Kaktus på Lilleaker måttet kaste inn håndkleet. Nå er det daglig leder Haifen Qian på Bakkekroen som må stenge dørene.

– Ja, det er korona-pandemien som har tatt knekken på oss, bekrefter Qian når Akersposten er innom lørdag ettermiddag. På døren står lappen med den triste beskjeden om at fra søndag 1. august er Bakkekroen stengt.

– Det er ikke nok å leve av her nå, sier Qian, som har drevet Bakkekroen i mer enn 11 år. Allerede på forsommeren i fjor fortalte hun til Akersposten at pandemien skapte store økonomiske problemer, og nå er det altså slutt.

Fikk blomsterhilsen

Ved bordet sammen med Rodney Lobo sitter flere av stamgjestene som er vant til å tilbringe lørdagsettermiddagene med lørdagsjazz, litt god mat og noe godt i glasset i kroen ved Smestadkrysset. Bakkekroen har historie helt tilbake til før krigen, og flere av stamgjestene har flere tiår med minner fra stedet.

– Jeg var her første gang som russ i ’56. Da var det dans på 17. mai med Big Chief i Smestadkrysset. Det var mitt første møte med Bakkekroen, sier Tore Clausen, som nyter et siste måltid Bakkekroen-middag sammen med kona Pia for denne gang.

– For meg er Bakkekroen blitt mitt andre hjem, sier Rodney Lobo, som har bodd på Hoff, i passe gangavstand til Bakkekroen, de siste 30 årene.

– Vi er ganske mange som er blitt kjent med hverandre og gode venner her gjennom lørdagsjazzen. Det er jazzen de spiller her, vi liker å høre på, sier Lobo.

Leif Jan Bjørnson har bodd i dette strøket siden 1949.

– Bakkekroen og lørdagsjazzen er blitt et begrep. Det har vært jazz i mange, mange år, og det har vært dans. Det har vært mye gøy, sier han.

Trist beskjed på døren. Foto: Fredrik Eckhoff

Hva nå?

Nå er de gode jazzvennene, som pleier å være langt flere når det ikke er midt på sommeren, usikre på hva som skjer videre med møtestedet deres. Det sies at det er nye folk på vei inn, og da har de ett håp: At den lange tradisjonen med lørdagsjazz fortsetter.

– Vi vet jo ikke om det blir det samme opplegget, sier Bjørnson.

– Vi håper at de viderefører konseptet. Dette er et fint samlingspunkt hver lørdag. Det er viktig for oss. Det pleier å være ganske mye folk her da, litt avhengig av hvem som har spilt, sier Lobo.

Kanskje mer restaurant?

For daglig leder Haifen Qian er et kapittel nå ufrivillig slutt. Hun må innse at det ble for tungt å holde økonomien i gang gjennom korona-pandemien.

– Det er veldig trist, sier hun.

– Hva skjer nå? Har du planer om å starte opp igjen et annet sted?

– Nå må jeg slappe av litt og tenke, sier hun. – Det kan hende jeg vil drive kafé eller restaurant igjen, men korona-tiden er veldig vanskelig. Kanskje når det er helt over.

– Jeg kommer til å savne stamgjestene, sier hun, med blomster og hyggelige kort i hendene.

– Men jeg har jo telefonnumrene deres. Jeg er blitt kjent med mange av gjestene her. De er veldig snille og hjelpsomme, sier hun.

Følg Akersposten på Facebook

Bakkekroen er et landemerke med historie helt tilbake til før andre verdenskrig. Foto: Fredrik Eckhoff

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...